[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Березень » 22 » З верхньої полички – на другий поверх електрички...
10:59
З верхньої полички – на другий поверх електрички...
У Харкові готують до запуску чеський потяг-«висотку».

Поки в Одесі споряджають у першу путь двох швидкісних «корейців», яких доставили в Україну тиждень тому, у Харкові приймають двоповерхового «чеха». Вже з середини травня новий електропотяг Skoda курсуватиме за кільцевими маршрутами Харків-Донецьк-Маріуполь-Донецьк-Дніпропетровськ-Харків та Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків. А у квітні на підмогу чеській електричці прибуде ще одна «землячка».

Місця — на два поверхи (шість вагонів розраховані на 636 місць, 46 з яких – першого класу, 590 – другого), та й швидкість - не до порівняння з «черепашачим» плентанням потягів, які колесять українською залізницею. 160 кілометрів на годину: для наших поїздів - сон, для Skoda — норма.

Усі вагони «чеха», незалежно від класу, оснащені доступом до Wi-Fi. Передбачені в електричці і зручності для пасажирів з особливими потребами: підйомники для інвалідних візків, спеціальні пристосування у туалетах.

Скільки коштуватиме проїзд з комфортом в електропотязі за 20 мільйонів євро, наразі не розголошують. Обіцяють лише, що квитки обходитимуться пасажирам трохи дешевше за автобусні (на відповідні маршрути).

Анекдот з життя

Ця невигадана історія сталася років зо п’ять тому у райцентрі Калуш на Івано-Франківщині. На один із міжміських маршрутів пустили двоповерховий «Неоплан» - щоб обкатати. Пасажири зайняли місця, автобус рушив, і тут з другого поверху бабуся переляканим голосом на весь салон як зарепетує: «Йой! Йой! Шо то сі робе! Автобус без шофера їде». Довелося стареньку заспокоювати, пояснюючи, що водійське місце — на першому поверсі, тому «верхнім»?пасажирам його і не видно.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 724 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]