[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 3 » З квітня на вулицях і площах Калуша з’являться пивні палатки
08:50
З квітня на вулицях і площах Калуша з’являться пивні палатки
19 березня у місті відбувся конкурс на право встановити палатки для сезонної торгівлі пивом. Починаючи з квітня, підприємці, які брали у ньому участь і стали переможцями, зможуть розпочати торгівлю.
 
Загалом це перший у цьому році конкурс, на який було вис­тавлено місця для сезонної тор­гівлі. Пізніше міська влада має намір визначити і виставити на конкурс місця для торгівлі ква­сом, морозивом і солодкою ва­тою. Так, минулого 2009 року у Калуші було проведено чотири подібні конкурси (перший від­бувся 8 квітня), а у 2008 р. — три (перший провели із запіз­нен­ням, вже у розпал сезону — 19 червня).
 
За словами в. о. заступника мі­ського голови з питань еко­номіки Руслани Вайди, цього року на конкурс виставили ті ж місця, що і торік, загалом 12, у тому числі три — на площі Ге­роїв і два — на проспекті Лесі Українки. Конкурс відбувся на 10 місць, 2 запропонують під­приємцям на наступному. Зо­крема, у міському парку, де ні­хто не зголосився на участь у конкурсі, і на розі бульвару Незалежності й вул. Євшана. Тут був один претендент, тому кон­курс не відбувся.
 
Базова ціна на право роз­міс­тити пивну палатку на кож­ному з визначених місць була такою ж, як торік, і становила 800 гри­вень. Найбажанішим міс­цем для підприємців став «п’ята­чок»: за право розмісти тут пив­ну палатку змагалися п’я­теро претендентів, переможець кон­кур­су має сплатити до міського бюджету найбільшу суму — 13 100 гривень. Досить серйоз­ною була конкуренція і за право розмісти палатку на вул. Пуш­кіна, заявки на це місце подали четверо претендентів. На решту місць було по двоє-троє бажа­ючих.
 
На даному етапі переможці конкурсу укладають угоди на оренду елементів благоустрою. Розмір орендної плати залежить від площі палатки, орієнтовно він становитиме близько 1000 грн. з однієї палатки на місяць. Усі кошти, виручені на конкурсі разом з орендною платою, по­пов­нять міський бюджет. Так, якщо у 2008 році місто отримало загалом майже 31 тис. гривень від проведення конкурсів і роз­міщення сезонних об’єктів тор­гівлі (у тому числі близько 13,6 тис. гривень від переможців усіх трьох конкурсів і близько 14,4 тис. грн. орендної плати), то вже у 2009 р. надійшло понад 114 тис. гривень (у тому числі 51,9 тис. грн. — від чотирьох кон­курсів і 52,9 тис. грн. орендної плати). Цього року лише пер­ший конкурс приніс бюджету 55,9 тис. гривень.
 
Щодо наступних конкурсів, то дата їх проведення ще не виз­начена. Як пояснила Руслана Вай­да, за заявками бажаючих буде збиратися конкурсна ко­місія, яка і визначить місця для сезонної торгівлі морозивом, квасом і солодкою ватою. Їх вис­тавлятимуть на наступні кон­курси.
 
Чи допустимо розміщувати у місті пивні палатки, зважаючи на законодавчо запроваджені обмеження щодо продажу і спо­живання пива у громадських міс­цях? Руслана Вайда зазна­чи­ла, що торгівля пивом з палаток на вулиці не суперечить поло­женню, яким заборонено про­даж пива у громадських місцях. Обмеження стосуються примі­щень і території шкіл, закладів охорони здоров’я, закритих спор­тивних споруд, торгових автоматів, закладів торгівлі ди­тячими товарами. Пиво забо­ро­няється вживати у тран­спор­ті, громадських місцях, у ліфтах, таксофонах, на дитячих і спор­тивних майданчиках, а також у приміщеннях органів влади і держустановах.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір’я"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1043 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]