[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 15 » Ветеранам Прикарпаття відремонтують помешкання
08:55
Ветеранам Прикарпаття відремонтують помешкання
8 травня 2010 року в Івано-Франківську відбудуться урочистості до 65-річниці Перемоги в Великій Вітчизняній війні, 9 травня 2010 року урочистості заплановано провести в районних центрах Прикарпаття. Про це повідомив т.в.о. заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Струтинський на засіданні ради з питань соціально-економічного розвитку та боротьби з хабарництвом і корупцією в області . За його словами, влада області вже напрацювала заходи і програму на 2010 рік, який вважатимуть роком ветеранів.

Роман Струтинський повідомив, що заходи до річниці Перемоги в області розпочнуться вже 14 квітня 2010 року. Насамперед буде ретельно вивчено матеріально-побутові умови життя ветеранів та жертв нацистських репресій. При потребі ветеранам буде видана грошова, товарна та благодійна допомога, на яку буде залучено кошти з бюджету та від благодійних організацій.

Також Роман Струтинський наголосив, що за потреби у помешканнях ветеранів буде здійснено ремонт та надано тверде паливо і скраплений газ. Під пильною увагою обласної влади буде медичне забезпечення ветеранів та жертв нацистських репресій. Влада має на меті провести роботу з перевізниками всіх форм власності щодо перевезення пільгових категорій населення в області. У навчальних закладах Прикарпаття та в культурно-мистецьких центрах області вже плануються зустрічі ветеранів з молоддю.

Роман Струтинський закликав журналістів до підготовки тематичних матеріалів та виступів ветеранів, вчених, істориків та науковців в місцевих ЗМІ. 8 травня 2010 року в Івано-Франківську в Меморіальному комплексі відбудеться покладання вінків та квітів, запланована панахида та мітинг-реквієм. На це дійство очікують делегації з усіх районів Прикарпаття за участю ветеранів.

Опісля офіційних заходів, ветеранів запросять до музично-драматичного театру на урочисті вітання та концерт, який завершиться святковим обідом. "Всі заходи мають бути чітко продумані та організовані", - наголосив Роман Струтинський. За його словами, заходи спрямовані на консолідацію ветеранів Великої вітчизняної війни та ветеранів визвольних змагань.
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 543 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]