[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Серпень » 24 » В Україні штрафуватимуть за куріння в недозволеному місці
08:56
В Україні штрафуватимуть за куріння в недозволеному місці
Всесвітня організація охорони здоров’я розпочала проведення семінарів-тренінгів для міліціонерів, на яких правоохоронців вчать, як правильно накладати штрафи за куріння в недозволених місцях. Про це  повідомили в Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну".

В семінарах беруть участь дільничні інспектори. Ці семінари покликані роз’яснити всі аспекти Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення", прийнятого Верховною Радою України 22 вересня 2005 року; Зі змінами згідно із Законом України № 1512-vi від 11 червня 2009 року та № 1824 від 21.01.2010 р.

Тренінги вже пройшли в Києві – 15 липня, Донецьку – 4 серпня. Наступними містами стануть Черкаси (6-7 вересня) та Львів (15 вересня). "До кінця року ми плануємо провести тренінги в більшості обласних центрів України, - зазначила представник Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" Ганна Гопко. Окрім того, 13 серпня Головне управління МВС України розіслало обласним управлінням накази щодо співпраці органів внутрішніх справ з громадськими організаціями та проведення спільних семінарів.

"Як не дивно, дуже багато правоохоронців не те що не розуміли, що за куріння в недозволених місцях потрібно накладати штрафи, а навіть і не чули про це", - зазначив голова Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" Сергій Гончар. - Саме тому нам доводилося розпочинати семінари з пояснення того, яке шкідливе пасивне куріння і чому за кордоном вже нікого не дивують штрафи за куріння в недозволеному місці".

Крім цього, правоохоронці будуть влаштовувати рейди на продавців тютюнових виробів, які здійснюють поштучний продаж сигарет. "Ми були вражені, адже вперше міліція звернулася до громадських організацій за співпрацею, - говорить Сергій Гончар. – Нам запропонували разом ходити в рейди проти "бабок", які незаконно поштучно продають сигарети. 156 стаття адміністративного кодексу України забороняє продаж тютюнових виробів з рук. Саме тому борці з тютюном наголошують на тому, що такі "рейди" повинні бути постійними, а не одноразовими, щоб зробити даний бізнес неприбутковим. Штраф за таку торгівлю складає 500 гривень з вилученням продукції. Якщо 2-3 рази застосувати такі санкції, цей нелегальний бізнес стане нерентабельним", – наголошує Сергій Гончар.

Штраф за куріння в недозволеному місці становить від 51 до 170 гривень. Повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу від 170 до 340 гривень.

Нагадаємо, зараз науковці дотримуються думки, що безпечного рівня пасивного куріння не існує. Людина, яка знаходиться поблизу від курця, вимушено вдихає цілий "букет" шкідливих речовин, що складається з 4 тис. хімічних сполук, 69 з яких – онкогенні.
Категорія: Медицина | Переглядів: 754 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
27.12.2012
1. andrey [Матеріал]
Цей закон ніколи небуде робити в школах смалять по чорному і бухають мінтам похуй вчителям тож всім похуй

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]