[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Січень » 10 » Україна опустилась у рейтингу демократії країн світу
10:26
Україна опустилась у рейтингу демократії країн світу
У рейтингу демократії країн світу Democracy Index-2010, складеному журналом «The Economist», Україна зайняла 67 місце, тобто опустилася на 14 щаблів униз, порівняно з 2008 роком (53 місце). Автори дослідження вважають, що «демократичні досягнення, які сталися в результаті Помаранчевої революції, зараз перебувають під загрозою».

Також за підсумками 2010 року Україна втратила неформальний статус «кращого серед гірших» на пострадянському просторі, пропустивши вперед Молдову. Найбільше погіршилися показники України у категоріях «функціонування уряду», «виборчий процес і плюралізм», «політична культура» та «участь у політичному процесі».

На думку дослідників, ефекти­вніше, ніж український уряд, діяли навіть уряди країн, які входять у «нижчу» категорію «гібридних режимів» (при яких вибори проводяться під контролем влади, а цивільні свободи дотримуються частково), зокрема це: Гондурас, Бангладеш, Камбоджа, Замбія і Малаві. Перше місце у розділі країн з «гібридним режимом»займає Гонконг, а замикає даний список Ірак. Найдемократичнішою державою визнали Центральноафриканську республіку.

Росія зайняла 107-е місце за рівнем демократичності, роз­містившись між Киргизією і Непалом. При цьому для того, щоб стати країною з «авторитарним режимом», Росії потрібно спуститися всього на п’ять сходинок.

Перше місце у рейтингу демократичних держав посіла Норвегія, за нею йде Ісландія, третє місце дісталося Данії. Всього у світі нараховано 26 країн з «повною демо­кратією».

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» оприлюднила щорічний рейтинг свободи слова, в якому Україна зайняла «історично низьку» позицію, опустившись на 131 місце і розмістившись за Іраком.
 
Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Статистика | Переглядів: 706 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]