[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 26 » У Середньому Угринові знімали і показували кіно
16:22
У Середньому Угринові знімали і показували кіно
20 лютого у Середньому Угринові в Народному домі відбулася презентація фільму "Невигадана різдвяна історія”. Фільм був створений як нагорода для фіналістів проекту "Калуш має таланти”, що відбувся у грудні минулого року. Автори фільму — ДС "Калуське міське телебачення” та ПК "Мінерал” — знімали фільм більше місяця у мальовничих куточках прикарпатського краю, у тому числі і в Середньому Угринові. У кадри калуського фільму потрапили не лише краєвиди нашого села, середньоугринівці теж стали епізодичними героями. Тож у неділю Народний дім був переповнений: люди прийшли переглянути фільм та познайомитися з виконавцями головних ролей.

Як зізнався директор ДС "Калуське міське телебачення” Віталій Крохта, зйомки фільму — надзвичайно копітка праця. До зйомок були залучені 53 особи, відзнято понад 8 годин відеоматеріалу, артисти наїздили близько 2 тис. кілометрів.

Середньоугринівцям сподобалася акторська гра калуських телевізійників та інших самодіяльних артистів, задіяних у фільмі. Навіть не вірилося, що журналіст КМТ Ігор Мудрик, який так майстерно виконав роль Дяка, не є професійним артистом. Не менш успішно зіграли свої ролі режисер КМТ Руслана Овсієнко, Ангеліна Созіна, Іван Бледа, Марія Гбур та інші актори. Директор телебачення Віталій Крохта був неперевершеним у ролі козака Чуба, а відомий калуський ведучий і дяк Юрій Барна — у ролі… того, кого при дітях не згадують. Цікаво було жителям села впізнавати на екрані працівників культури місцевого Народного дому: Оксану Герус у ролі Дячихи та Ігоря Винника у ролі оповідача. Потрапив у кадр і о. Микола Данів — настоятель церкви св. Архистратига Михаїла с. Середній Угринів, де було відзнято один із епізодів "Невигаданої різдвяної історії”. Автори фільму подякували мешканцям села, Петрові Хацевичу, Степанові Фініву, Романові Токарю за допомогу у проведенні зйомок.

Після завершення фільму сільський голова Микола Василів подякував усім акторам, які були задіяні у фільмі, побажав нових цікавих зйомок на території Калущини, і зокрема на угринівській землі, яка поєднує в собі національний дух і неповторну навколишню красу.

Наталія Тимків,
завідувач бібліотеки-філії с. Середній Угринів
Категорія: Культура | Переглядів: 788 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]