[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Грудень » 30 » У новорічну ніч йтиме зоряний дощ
11:15
У новорічну ніч йтиме зоряний дощ
Перше у 2011 році небесне «шоу» розпочнеться у новорічну ніч. Приблизно опівночі на Землю проллється зоряний дощ – почнеться дія метеорного потоку Квадрантіди.

Спостерігати зорепад можна буде до 5 січня 2011 року. Протягом цього часу можна буде побачити понад 120 – 150 яскравих падаючих зірок на годину. Метеорний потік має бути видно добре, оскільки Місяця в цей період практично не буде.

Очікувані ж великі сплески метеорних потоків Драконіди (максимум 10 жовтня 2011 року) і Леоніди (максимум 18 листопада 2011 року) спостерігати не вдасться – вони пройдуть дуже близько до повного місяця.

А 4 січня 2011 року відбудеться перше у 2011 році сонячне затемнення, спостерігати за яким зможуть і мешканці України. Ще одне затемнення станеться 2 червня 2011 року. А наступні, 1 липня 2011 року і 25 листопада 2011 року, будуть помітні лише у Південній півкулі Землі.

У 2011 році на небі будуть видні усі планети. Особливо добре Меркурій спостерігатиметься увечері наприкінці березня, а вранці – у вересні та грудні. Що стосується Венери, то вона буде блищати на небі в ранкові години весь січень. Потім Венера піде і з’явиться тільки в грудні ввечері. Марс буде видно з липня і до кінця року, в цей період він увійде в сузір’я Лева. Юпітер буде видно вечорами аж до березня, яскравіше його не буде на небі. Потім він з’явиться на небосхилі в період з серпня по грудень.

Цього року Сатурн було погано видно, його кільця ледь блищали. У 2011-му Сатурн вигідно повернеться і покаже свої кільця, які можна буде розгледіти навіть у бінокль. Сатурн буде видно всю зиму і весну, а вечорами – тільки до кінця липня.
Категорія: Культура | Переглядів: 685 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]