[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Січень » 14 » У День єднання віщують кровопролиття…
10:38
У День єднання віщують кровопролиття…
22 січня, у святий для українців день, коли 92 роки тому на Софійському майдані Києва було проголошено Акт злуки між УНР і ЗУНР, на цій же площі відбудеться багатотисячне зібрання. Але тема його буде іншою – про захист прав і свобод громадян вільної, здавалося б, держави. Мітинг скликають демократичні політичні сили разом з підприємцями, які відчули на своїй шиї ярмо влади. Однак з мирного віче може перерости у силове протистояння. Такий сценарій віщує міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов

Кілька днів тому, виступаючи у Верховній Раді, «головний міліціонер» країни попередив: за оперативною інформацією, певна частина опозиції планує кровопролиття. За його словами, робиться це для того, щоб показати світові «антидемократичний» характер нинішньої влади. Могильов сказав, що не допустить такого розвитку подій, сил і засобів у міліції для цього вистачить. Всі протиправні дії задокументують, порушники громадського порядку відповідатимуть перед законом. Очевидно, у День Соборності кияни побачать посилені патрулі, перекриті бронещитами вулиці, спецзагони у повному екіпіруванні.

У лавах опозиції називають заяву Анатолія Могильова провокацією, спробою залякати опозицію. «Провокації можуть готувати тільки правоохоронні органи. Якщо про це сказав Могильов, значить, він їх і готує», – сказав член фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Шкіль. – Можу гарантувати, що це буде мирна урочиста хода від Михайлівської до Софіївської площі та мітинг. Це не та дата, яка може викликати кровопролиття. Якщо міліція не притягне кримінальні елементи, все пройде мирно…».

Інший народний депутат від опозиції, журналіст Андрій Шевченко теж не виключив активності спеціально засланих провокаторів. На думку парламентарія, це робитиметься для того, щоб дискредитувати противників режиму Віктора Януковича, виставити їх перед світом у непривабливому вигляді. Інші мета – знайти привід для «закручування гайок», посилення політичних репресій.
 
Джерело інформації - газета "Високий Замок"

Категорія: Культура | Переглядів: 584 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]