[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Грудень » 17 » У центрі Калуша - жива ялинка
11:04
У центрі Калуша - жива ялинка
Цього року до новорічно-різдвяних свят у Калуші прикрасять дві великі ялинки. Вони мають бути готові до Дня Святого Миколая, тобто до 19 грудня 2010 року. Про це повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Микола Найда.
 
Ялинку на майданчику по вул. Пушкіна (біля магазину «Прометей») встановили на початку цього тижня. Її висота становить 17 метрів, привезли ялинку з Чорного лісу. Обійшлася вона у 2700 грн. Крім того, силами міста до скверика і ялинки підведене світло. А прикрашати цю лісову красуню, згідно з досягнутими домовленостями, буде своїми силами «ЛУКОР».
 
Заощадило цього року місто на центральній ялинці, яку традиційно встановлювали на пл. Героїв. Якщо у попередні роки головну новорічну окрасу міста купували у Держлісгоспі і привозили до Калуша, то цього року вирішили використати те, що є: прикрасити живу ялинку на клумбі біля флагштоку з державним прапором.
 
Як запевнила керуюча справами міськвиконкому Наталія Бабій, цьогорічні новорічно-різдвяні свята не будуть гірші, ніж в минулі роки. Враховуючи статус Калуша як зони надзвичайної ситуації, коштів на їх проведення не використають більше, хоча остаточна сума буде відома після закінчення свят.
 
Цьогоріч місто прикрашатиме оновлена ілюмінація, на придбання якої з місцевого бюджету буде витрачено 10-15 тис. грн. Оновити ілюмінацію виникла необхідність, оскільки попередня вже служила чотири роки. Частково закуповуються й прикраси, деякі залишилися з минулих років. Також калушан очікує сюрприз від місцевих умільців.
 
Традиційна творча програма «Зима іде — свята веде» цього року буде дещо спрощена. Якщо раніше, каже Наталія Бабій, на площі Героїв біля центральної ялинки художні колективи розважали калушан щодня від Миколая до Водохрестя, то тепер творчі виступи заплановані тільки на великі свята. До речі, в концертних програмах в основному задіяні дорослі. Дітей залучають по мінімуму у зв’язку із захворюванням на гострі респіраторні вірусні інфекції. Але це не означає, що вони не можуть бути глядачами, особливо в день відкриття новорічно-різдвяної програми — на Миколая (початок о 16.00).
 
Традиційно влада запрошує місцевих підприємців взяти участь у передріздвяному ярмарку на площі Героїв.
 
У новорічну ніч у місті будуть включені гучномовці, з яких лунатиме коляда, музика. Організатори вирішили дати змогу калушанам просто потанцювати, поспілкуватися в святкову ніч, а не нав’язувати їм виступи того чи іншого артиста. Через гучномовець також можна буде вітати своїх рідних, друзів, знайомих зі святами. Звучатиме тут і вітання від міського голови.
 
Щодо нового місця центральної ялинки, то керуюча справами міськвиконкому сказала, що якщо воно виправдає себе, то на наступний рік буде обов’язково впорядковане. Не виключає Наталія Бабій і того, що живу ялинку можуть трохи понищити. Адже минулого року місто закупило до центральної ялинки двох оленів і сніговика. Але вже на третій день одного оленя вкрали, причому знайшли його понівеченого. Все залежить від усвідомлення калушанами того, що все, що робиться в місті — робиться для нас, усіх тих, хто в ньому живе, працює, гуляє з дітьми чи внуками. Тому всі разом маємо створити святковий настрій і собі, і оточуючим.
 
Феєрверки й салюти у місті не передбачаються. Продовжує також діяти заборона на петарди: як продавати, так і стріляти.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"
Категорія: Культура | Переглядів: 1048 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]