[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 5 » У Боднарові та Калуші вшанували 100-річчя Марка Боєслава
09:00
У Боднарові та Калуші вшанували 100-річчя Марка Боєслава
25 березня 2010 року у селі Боднарів відбулася святкова концертна програма, присвячена сторіччю з дня народження уродженця цього села Михайла Дяченка (Марка Боєслава). У місті Калуш, в районному Будинку культури, відбулася презентація книжки Олександра Іщука «Життя та доля Михайла Дяченка – «Марка Боєслава».
 
Депутат обласної ради Олександр Сич відзначив, що вже давно назрів той час, щоб дослідити історію нашої держави, дослідивши всі імена. За його словами, «кагебісти» все робили для того, щоб розсварити наших діячів: Степана Бандеру і Ярослава Стецька, Ярослава Стецька і Ленкавського.
 
«Мгебісти» та іже з ними завжди сіяли різноманітні провокації і в час підпілля. Так, як зазначив О.Сич, понад тисячу осіб «працювало», щоб знищити повстанського поета, провідника ОУН Михайла Дяченка.
 
Президент фундації Літопису Повстанської Армії Микола Посівнич розповів про роботу благодійного фонду, що займається виданням і популяризацією книг, досліджень про історію ОУН і УПА.
 
Микола Посівнич розповів, що Олександр Іщук підготував книгу «Життя та доля Михайла Дяченка – «Марка Боєслава» за розсекреченими матеріалами КДБ, на основі радянських спецслужб. В ній гарно проілюстровано документи, фотографії вбитих повстанців, яскраво описано віхи агентурної роботи. За словами Миколи Посівнича, читаючи статті Марка Боєслава, бачиш одну із наскрізних його ідей – перемогти не лише на думці, а й ділом в собі раба, і довести свою потрібність Українській державі.
 
Джерело інформації - інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Культура | Переглядів: 679 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]