[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Пільги інвалідам зору у 2011 році з районного бюджету
09:54
Пільги інвалідам зору у 2011 році з районного бюджету
У ході реалізації заходів районної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням сесії Калуської районної ради від 22.12.2009 р. №537-31 та на підставі проведених управлінням праці та соціального захисту населення Калуської райдержадміністрації розрахунків потреби коштів на 2011 рік для надання пільг інвалідам зору, Калуською районною радою рішенням сесії від 10 січня 2011 року № 45-2 "Про районний бюджет на 2011 рік” передбачено кошти для надання пільг інвалідам зору І та ІІ груп при оплаті за комунальні послуги (електроенергію, природний газ), абонементної плати за користування телефоном та пільг на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу за рахунок кошів місцевого бюджету.

Відповідно до спільного розпорядження Калуської райдержадміністрації та Калуської районної ради від 27.01.2011 р. №29/9-р "Про надання пільг інвалідам по зору І та II груп у 2011 році на управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації покладено функції проведення у 2011 році розрахунків з організаціями, підприємствами надавачами послуг за надані пільги при оплаті за комунальні послуги (електроенергію, природний газ), абонементної плати за користування телефоном та відшкодування витрат за надання пільг на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу інвалідам зору І групи у розмірі 50% знижки, інвалідам зору ІІ групи — 40% знижки.

Пільги при оплаті за комунальні послуги, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №879 "Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати”, надаються в межах таких норм:

а) споживання електричної енергії на комунально-побутові потреби в сільських населених пунктах у розмірі 75 кВт./год. на сім’ю з однієї-двох осіб на місяць, у тому числі, якщо обидва члени сім’ї мають право на знижку;

б) споживання природного газу для побутових потреб:


- у разі використання на опалення житла у розмірі 21 кв. м опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, і додатково 10,5 кв. м на сім’ю — 11 куб. м природного газу на 1 кв. м площі на місяць в опалювальний період:

- у разі користування газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача — 18,3 куб. м на одну особу на місяць.


Пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу у 2011 році будуть надаватися, виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива та одного балона скрапленого газу на домогосподарство на рік. Зазначеними пільгами інваліди зору І та ІІ груп зможуть скористатися після визначення Кабінетом Міністрів України граничних показників вартості твердого палива і скрапленого газу у поточному році.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 6-29-14.

Ольга Романів,
начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення
Управління праці та соціального захисту населення
Калуської райдержадмінстрації

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1661 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]