[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Березень » 31 » Перша група калуських школярів уже в «Артеку»
08:48
Перша група калуських школярів уже в «Артеку»
Минулої середи зранку із Калуша поїхало 160 школярів на оздоровлення в «Артек». Це перша група учнів міста і сіл Кропивника та Сівки-Калуської, яка оздоровлюється за кошти, виділені з Держбюджету України згідно із законом про оголошення Калуша і цих двох прилеглих до нього сіл зоною надзвичайної екологічної ситуації.
 
Як повідомив міський голова Ігор Насалик, на оздоровлення школярів виділено 31 млн. грн. Кількість путівок коригує Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України. Єдине, що ми вже зробили, сказав він, то підготували звернення, щоб максимально виділяли їх для наших дітей. Тепер Міністерство надало Калушу і двом селам 160 путівок в «Артек»: 140 дісталися калуським шко­лярам і по десять — з Кропивника й Сів­ки-Калуської. У першу групу по­тра­пила частина семикласників міських шкіл. За словами І. Насалика, порадив­шись з керівництвом управління освіти, прийшли до висновку, що 9 й 11 класи здають екзамени, у 8 та 10 — напружене навчання, тому вирішили в першу чергу оздоровити семикласників. Квоту роз­поділили пропорційно до кількості путівок — 17% від загальної кількості уч­н­ів 7 класів. Вийшло від 2 путівок на ЗОШ №8 до 24 — на ЗОШ №3: чим бі­ль­ше учнів у школі, тим більша кіль­кість залучена у першу групу відпо­чи­ваючих.
 
Організаційною роботою займалося управління освіти, відбором учнів — школи. За словами в. о. за­ступника мі­ського голови з гуманітарних питань Галини Романко, відбір про­во­дився згідно з положенням про прийом дітей на оздоровлення в «Артек». Ска­жімо, дитина, яка хворіла вітрянкою, і ті, хто був із нею в контакті, не мають права їхати на відпочинок протягом 21 дня, тобто поки триває інкубаційний період. Саме з такою проблемою організатори зіткнулися у сьомих класах сьомої та десятої шкіл.
 
На відпочинок школярів супрово­джує 11 дорослих: вісім педагогічних працівників міста і міні-група медичних працівників — дві медсестри й один лі­кар. У дорогу групу відпочиваючих бла­гословив о. Ігор Пришляк, провести дітей на відпочинок прийшов і міський голова. Міська влада закупила всім учасникам групи зошити і ручки, адже в «Артеку» триватиме навчально-виховний процес, а також забезпечила дітей газованою водою.
 
Як наголосив Ігор Насалик, згідно з розпорядженням Кабміну, передбачено оздоровити всіх без винятку учнів від 6 до 16 років (7795 калуських школярів, 216 — з Кропивника, 165 — з Сівки-Калу­ської, 60 — зі спеціалізованої школи для слабочуючих №1 і 86 — зі спеціалізова­ної школи для глухих №2). Так що хай не переживають батьки тих дітей, які не потрапили у першу групу: оздоровлення школярів триватиме до кінця цього року. Можливо, тим, хто буде відпочивати пізніше, і краще, бо тоді буде тепліше, вважає І. Насалик. Чесно кажучи, про­довжив він, ми думали, що будуть проблеми з формуванням цієї зміни, але жодної відмови від батьків не на­дійшло. Про те, що всі без винятку від­почиватимуть в «Артеку», Ігор Насалик не говорить, бо ж цей заклад не прийме понад 8 тисяч тільки калуських дітей. Хоча, зауважив він, все може бути — у цьому заїзді Калуш забрав квоту п’яти таких областей, як Київська: якщо на Житомирську й Київську області ви­ділили по 33 путівки в «Артек», то тільки на місто Калуш — 140. Розглядається та­кож, наголосив І. Насалик, питання про те, що діти, які знаходяться на диспан­серному обліку, можуть бути від­прав­лені на оздоровлення у спеціалізовані санаторії.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 652 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]