[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Останні дні "бабиного літа"
10:47
Останні дні "бабиного літа"
В Україні завершується "вересневе" бабине літо. А це означає , що вже незабаром розпочнуться дощі та настане справжня осінь. Спадає спека, коротшають дні, похмурішають ночі. Вересневі світанки стають більш імлистими, прохолодними, інколи з білуватими клубками туманів.
 
Метеорологи кажуть, бабине літо — період стійкої погоди, яка пов’язана з антициклоном. Ночами ѓрунт і повітря охолоджуються не дуже сильно, а вдень — тепло, але вже не жарко. У повітрі літає павутиння.
 
В народі кажуть, що воно має цілющі властивості. До прикладу, якщо його прикласти до рани, кровотеча зупиниться, і рана швидко загоїться. В українців є чимало прикмет про бабине літо. Наприклад, якщо бабине літо дощове — осінь буде сухою і навпаки Бабине літо сухе — осінь мокра.
 
До речі в інших народів є свої назви бабиного літа. У Північній Америці цей період називають «індіанським літом», адже забарвлення дерев стає схожим на яскравий одяг індіанців. «Літо бабусь» — кажуть німці, «баб’є лєто» — росіяни, а французи називають — «літо святого Мартиніка». 
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 841 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]