[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 11 » На Прикарпатті вдвічі збільшать площу посівів гречки
15:37
На Прикарпатті вдвічі збільшать площу посівів гречки
На Прикарпатті цьогоріч планують вдвічі збільшити площу посівів гречки, а площу посівів цукрових буряків – розширити до 5 тис. га.

Про це йшлося 9 лютого 2011 року під час наради заступника голови обласної державної адміністрації Василя Бруса з керівництвом головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівниками обласних служб з питань підготовки до комплексу весняно-польових робіт, збільшення поголів’я великої рогатої худоби, розвитку сільськогосподарських виробничих і обслуговуючих кооперативів, - повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Під час наради було озвучено, що посівна площа ярини у поточному році становитиме 188 тис. га, зокрема зернових та зернобобових - 77,8 тис. га, що на 0,5 тис. га більше, ніж минулого року. Забезпеченість кондиційним насінням зернових культур в області становить 100%. Ринок мінеральних добрив, засобів захисту рослин насичений. Готовність техніки в сільськогосподарських підприємствах – 93%.

Загалом в Івано-Франківській області функціонує 41 кооператив. Крім того, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 20.09.2010р. №631 у 2010р. створено 13 кооперативів, на яких працевлаштовано 76 чол. - в Рогатинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Тисменицькому та Тлумацькому районах.

Поставлено завдання щодо розширення в області посівів цукрових буряків у сільськогосподарських підприємствах до загальної площі не менше 5000 га, гречки – збільшити посівні площі вдвічі, порівняно з минулим роком; збільшення поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах, в першу чергу корів.

Нагадаємо, в Україні за останній місяць спостерігається рекордне підвищення ціни на гречку. На ринках її вартість перевищувала 20 грн за 1 кг.

Джерело інформації - Zahid.NET
Категорія: Економіка | Переглядів: 610 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]