[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Березень » 27 » Калуський водоканал заборгував понад півмільйона гривень за електроенергію
10:31
Калуський водоканал заборгував понад півмільйона гривень за електроенергію
Ситуація з розрахунками КП «Водотеплосервіс» у місті Калуші за спожиту електроенергію знову нагадує про давню проблему заборгованості комунального підприємства перед ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

Станом на 26 березня 2012 року борг підприємства за енергоносії становив більше 592 тисяч гривень. Недотримання прийнятих домовленостей з боку комунальників вкотре стає реальною загрозою для надійного електрозабезпечення їхнього об’єкту і, відповідно, безперебійного водопостачання мешканців міста хіміків.

Енергетики нагадують, що не мають можливості постійно іти на поступки та не можуть переносити терміни чи розміри оплати. Тому, якщо КП «Водотеплосервіс» не погасить наявний борг, відключення об’єктів водоканалу міста Калуша може стати реальністю вже до кінця березня.

«Енергокомпанія згідно законодавства не має права постачати електроенергію боржникам, - пояснює директор з енергозбуту ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Валерій Ноздрін. - Перед обленерго лежить відповідальність за надійне електропостачання області, яке також полягає у вчасних розрахунках з Оптовим постачальником електроенергії, адже порушення прийнятих зобов’язань перед ДП «Енергоринок» матиме серйозні негативні наслідки. Адже нарощування боргів споживачів ставить під сумнів вчасні розрахунки енергетиків».

Довідка. Загальна сума боргу водопровідно-каналізаційних (зокрема, в Івано-Франківську, Галичі, Надвірній, Калуші та Рогатині) та інших комунальних підприємств, а також бюджетних установ Івано-Франківської області станом на 23 березня 2012 року складала 2,862 млн. грн.
Категорія: Економіка | Переглядів: 1273 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]