[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 16 » Із Калущини юнаки поповнюють армійські лави
14:35
Із Калущини юнаки поповнюють армійські лави
14 квітня 2010 року Калусько-Рожнятівський об’єднаний районний військовий комісаріат уже відправив до лав Збройних сил України 27 новобранців. П’ятеро хлопців служитимуть в аеромобільних військах, решта — в навчальних частинах Повітряних сил, Міністерства Внутрішніх справ і Державній транспортній службі. Загалом у цю весняну призовну кампанію планують призвати 92 хлопців з Калущини та Рожнятівщини.

Особливістю цієї призовної кампанії є збільшення у призовників проблем зі здоров’ям. За словами Володимира Мазура, з кожним роком проблема зі здоров’ям призовників стає дедалі актуальнішою. Серед основних захворювань, на які скаржаться майбутні захисники Вітчизни, — викривлення хребта, плоскостопість, у багатьох юнаків — викривлення носової перегородки чи травми різного характеру. Зі всіх призовників близько 25% визнаються медиками непридатними для проходження військової служби. Хоча, чесно кажучи, із тих 75%, що придатні, фактично здоровими є відсотків 10. А решта юнаків також мають якісь проблеми зі здоров’ям, але такі, з якими можна проходити військову службу.

Щоправда, якщо є нехай і незначні проблеми зі здоров’ям, хлопці вже не можуть бути призвані до Президентського полку, в аеромобільні війська, вони можуть проходити строкову службу лише в державній транспортній службі або в повітряних силах України. Щоб служити у Президентському полку, потрібно відповідати певним критеріям. Оцінюються сімейні обставини, освіта, стан здоров’я призовника, до того ж він повинен пройти профпсихвідбір. До всього призовник повинен бути не нижчим, ніж 182 сантиметри, з відповідною до зросту вагою і достатньою фізичною підготовкою.

Службу проходитимуть хлопці із Калущини і Рожнятівщини у Чуднові, Тернополі, Дніпропетровську, Херсоні, Києві, Золочеві, Чернігові, Житомирі, Полтаві, Харкові, Василькові та інших містах України.
 
Джерело інформації - інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Суспільство | Переглядів: 594 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]