[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 14 » Довговойнилівський восьмикласник — найкращий фізик України серед однолітків
10:09
Довговойнилівський восьмикласник — найкращий фізик України серед однолітків
Разом з березневими канікулами закінчився і четвертий етап олімпіад з навчальних предметів, перший етап якої розпочався ще в жовтні. Учні Калуського району брали участь у всіх етапах олімпіад, дійшли й до Всеукраїнського. Освітяни радіють: таких результатів, як у цьому році, не було вже давно. Учні шкіл Калуського району змагалися на рівні з учнями зі спеціалізованих шкіл Києва, Львова й інших великих міст та привезли перемоги — одне перше та два третіх місць.
 
Нагадаємо, що олімпіади проходить у чотири етапи. Перший відбувається на базі школи, другий — району, третій — області і завершальним етапом є четвертий — Всеукраїнський етап, в якому беруть участь найсильніші учні з усієї України. Загалом олімпіади проходять з 14 навчальних предметів.
 
Цього року на Всеукраїнському етапі олімпіад взяло участь четверо учнів Калуського району, троє з яких повернулися з призовими місцями. Учень 8 класу Довговойнилівської школи Андрій Лупа здобув перше місце з фізики, треті місця з фізики та географії відповідно зайняли учень 10 класу Довговойнилівської школи Василь Дрозд та учень 8 класу Негівської школи Олег Свирид. У Всеукраїнській олімпіаді з хімії взяла участь й учениця 8 класу Станківської школи Ольга Сілецька.
 
 — Наші діти вже давно не займали перші місця на Всеукраїнській олімпіаді. Тому це, безперечно, успіх і самих дітей, і їх педагогів, — каже методист методичного кабінету відділу освіти Калуської РДА Ірина Хомин. — Уявіть, вони змагалися з дітьми зі спеціалізованих шкіл, з гімназій великих міст. Але гідно витримали змагання і навіть здобули перемогу.
 
Андрій Лупа та Василь Дрозд займаються у науковому гуртку КВАНТ обласного відділення МАН України, що діє при Войнилівському ЦДЮТ. Саме керівник гуртка Зіновій Бігун та вчитель фізики Довговойнилівської ЗОШ Іван Куриляк доклали зусиль, щоб хлопці гідно показали свої знання. Олега Свирида готувала вчитель географії Негівської ЗОШ Галина Вагилевич. IV етап проходив у різних містах України. До прикладу, з хімії — на базі Калуського політехнічного коледжу, з фізики — у Чернігові, з географії — у Житомирі.
 
Загалом у всіх етапах олімпіад взяло участь чимало учнів Калуського району. Так, у другому етапі змагалися 788 учнів шкіл району. У третьому — обласному — етапі олімпіад взяло участь 65 учнів. Вони здобули 21 призове місце з 11 предметів. Найкраще виступили конкурсанти з української мови та літератури (4 переможці), біології, математики (по 3 переможці). Жодного призера немає з двох іноземних мов — французької та німецької.
 
За результатами ІІІ етапу, найкращий результат — у Довговойнилівської ЗОШ І-ІІІ ст. — 5 переможців, по 2 — у Голинській ЗОШ І-ІІІ ст., Тужилівському НВК, Зборянській та Негівській ЗОШ І-ІІ ст. Серед переможців один учень здобув три призові місця (Василь Дрозд, 10 клас Довговойнилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів), один — два місця (Андрій Лупа, 8 клас Довговойнилівської ЗОШ І-ІІІ ст.). На третьому етапі олімпіад І місце здобув один учень, ІІ місце зайняли десять учнів та третє місце — також 10 учнів.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Освіта | Переглядів: 1184 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]