[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Березень » 4 » Благодійники передали селянам з Калуського району агротехніку
22:23
Благодійники передали селянам з Калуського району агротехніку
Учора, 3 березня, у селі Завій Калуського району на Івано-Франківщині президент Міжнародної благодійної фундації «Хайфер Проджект Інтернешенл» Віктор Терес вручив членам селянського обслуговуючого кооперативу «Стожари» трактор з причепом та навісним обладнанням для рекультивації підтоплених угідь (борону, косарку ротаційну, культиватор). Загальний бюджет регіонального проекту – 500 тис. дол. США.; з них на Калуський район припало 129,5 тис. грн. Про це 4 березня повідомили у Калуській районній раді.

Члени завійського обслуговуюючого кооперативу «Стожари» є учасниками проекту «Допомога селянським родинам, які потерпіли від повені у Західній Україні, у відновленні особистих селянських господарств».

Під час церемонії вручення агротехніки біля сільського Будинку культури зазначалося: мета проекту – допомогти у відновленні особистих селянських господарств тим родинам, які потерпіли внаслідок повені 2008 року. Проект є складовою регіонального проекту з ліквідації наслідків стихійного лиха. Окрім Івано-Франківської області, регіональний проект впроваджується у Сколівському районі Львівської області та у Сторожинецькому – Чернівецької. У рамках цього проекту допомогу агротехнікою отримають 205 селянських родин; ще 355 родин буде залучено за рахунок «передачі дару». Проектом МБФ «ХПІ» вже надано допомогу селянським родинам сортовим насінням картоплі - 87,5 ц., насінням трав 210 кг., мінеральних добрив 1750 кг. та засобів захисту рослин.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 557 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]