[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Січень » 6 » Бюджет-2011: держава делегує багато, дає — мало
10:21
Бюджет-2011: держава делегує багато, дає — мало
Вже 4 січня 2011 року на засіданні виконавчого комітету Калуської міськради слухалося питання бюджету міста на 2011 рік.
 
З основними положеннями головного фінансового документа міста присутніх ознайомив міський голова. Зокрема він зазначив, що таких показників, які довела держава на 2011 рік, ще не було. Тобто розрив між реальними потребами і тим, що виділяється, порівняно з іншими роками, великий. Так, на фінансування освіти, медицини, органів місцевого самоврядування й ін. Міністерство фінансів передбачило 123,9 млн. грн. Сюди включені зарплатня, енергоносії і харчування. Потреба ж на 10 місяців лише на ці позиції становить 162 млн. грн., а на 12 — 182 млн. грн., тобто різниця сягає майже 60 млн. грн. Наприклад, на культуру необхідно 8,295 млн. грн., а передбачено всього 4,800 млн. грн. І так само в інших галузях.
 
Загалом, за словами Ігоря Насалика, бюджет міста на 2011 рік становить майже 294 млн. грн. Нагадаємо, що на 2010 рік він сягав 330 млн. грн., у той час як реально був виконаний лише на 260 млн. грн. Разом з тим міський голова висловив сподівання на те, що вже після першого кварталу Мінфін перегляне показники, оскільки більшість міст будуть не спроможні виплачувати навіть зарплатню, не говорячи вже про виконання будь-яких програм. Наша ж влада буде шукати якусь методологію, щоб вижити.
 
Недоотримає місцевий бюджет у цьому році і від того, що з міст зняли податок з транспортних засобів, ринковий збір та штрафні санкції, а це для Калуша близько 5 млн. грн.
 
Окремо зупинився Ігор Насалик і на перерахуванні до міського бюджету 5% інвестиційних відрахувань від введення в експлуатацію нових виробництв ТОВ «Карпатнафтохім», а це близько 40 млн. грн. Міський голова хоче знайти в цьому питанні порозуміння, оскільки це не примха виконкому, а вимога закону.
 
Члени виконавчого комітету підтримали проект бюджету на 2011 рік, оскільки взагалі не приймати його не вихід, адже місту необхідно функціонувати.
 
Своє слово щодо основного фінансового документа сказали 5 січня 2011 року на сесії і депутати міськради. «За» проголосувало 40 депутатів, 2 — «утрималися».
 
Разом з тим міський голова на засіданнях виконкому та сесії повідомив, що цьогоріч бюджет не буде дотувати комунальну галузь. Раніше різниця між економічно обгрунтованими тарифами і тими, що реально оплачувало населення, покривалася з міського бюджету. Тепер протягом січня-лютого тарифи на тепло та квартплату будуть виведені на економічно обгрунтовані, а це означає не що інше, як їх зростання, яке ляже безпосередньо на плечі споживачів.
 
Була розглянута та затверджена на засіданні виконавчого комітету і програма організації й проведення оплачуваних громадських робіт на 2011 рік. Вводиться вона для того, щоб до громадських робіт можна було задіювати населення, яке перебуває на обліку у центрі зайнятості.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"
Категорія: Економіка | Переглядів: 560 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]