[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Квітень » 29
Право на відпочинок від роботи хоча б раз на рік прописано у Кодексі Законів про працю. Однак лише половина респондентів має змогу реалізувати його повноцінно. 40 % відпускають у відпустку лише на кілька днів. Подорожі – один з найбільш улюблених способів проведення заслуженого відпочинку. Причому закордон більш популярний, ніж Крим чи Карпати. На травневі свята респонденти переважно сидітимуть вдома чи поїдуть за місто, на дачу. Такі висновки отримав Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua спільно з bigmir.net.

Не всі українські роботодавці поважають право підлеглих на відпочинок. Як виявилось, кожен другий офісний працівник так чи інакше стикається зі складнощами при бажанні взяти відпустку. Якщо 40 % опитаних зазначили, що не завжди можуть взяти відпустку тоді, коли їм потрібно, то десята частина респондентів твердить, що їхня робота взагалі не передбачає відпустки. Ні, це не рабська праця, а, швидше за все, фріланс – дов ... Читати далі »
Категорія: Статистика | Переглядів: 862 | Дата: 29.04.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Прес-служба Кабінету міністрів нагадала, що у першій половині травня громадяни зможуть відпочивати десять днів. 

Так, згідно із розпорядженням Кабміну від 19 грудня 2012 року № 1043-р "Про перенесення робочих днів у 2013 році" вихідними будуть дні з 1-го по 6 травня і з 9-го по 12 травня.

Кабмін рекомендував керівникам підприємств, установ і організацій перенести для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з: п'ятниці 3 травня - на суботу 18 травня, і з п'ятниці 10 травня - на суботу 1 червня, повідомляє НТК.

Однак, це не стосується органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта", Державного казначейства і банківських установ.

Спеціальний режим роботи ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 539 | Дата: 29.04.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)