[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Суспільство
За попередженням синоптиків найближчими днями в Івано-Франківській області очікується різке погіршення погодних умов, спричинене перепадами температур. Зокрема, на Прикарпатті чекають на шквальні вітри, грози та град.

Стурбовані штормовим попередженням, енергетики звертаються до своїх споживачів з проханням бути максимально обережними, не наближатися до ліній електричних передач і, у випадку виявлення обірваних проводів чи знеструмлення, негайно звертатися місцевий РЕМ.

Також у Call-центрі ПАТ «Прикарпаттяобленерго» за телефоном (0342) 59-40-20 або 0 800 50 40 20 ви можете отримати усю необхідну інформацію щодо електропостачання та вимкнень. Як зазначили у енергокомпанії, усі оперативно-виїзні бригади філій готові до роботи в екстреному режимі.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 666 | Дата: 24.05.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У 2011 році українці оформили на 182 тисяч більше шенгенських віз у порівнянні з 2010 роком, і їх загальна кількість склала 1,1 млн, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"У порівнянні з 2010 роком загальна кількість виданих шенгенських віз збільшилася на 182 тис. в 2011 році і досягла 1,1 млн віз", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, українська сторона констатувала певний прогрес в імплементації цього документа, про що свідчить оприлюднена статистика.

Варто зазначити, що в 2011 році кількість відмов зменшилася з 4% в 2010 році, до 3,3% в 2011 році.

Крім того, зросла частка багаторазових віз і досягла 35,5% (у 2010 - 27,3%), а кожна третя шенгенська віза в 2011 році була безкоштовною. Однак, за словами МЗС, все ще є деякі випадки невмотивованих відмов у оформленні віз.

"Єврокомісія запевнила українську сторону в належному вивченні та інформування по суті зауважень у ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 536 | Дата: 23.05.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У відповідь на одне із запитань голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку на чат-конференції "Фіртки" (5 березня) - про виїзну торгівлю у Калуському районі продовольчими товарами (з автомашин), в тому числі алкогольними напоями, без відповідних дозволів та документів, що підтверджують їх реєстрацію як суб»єктів підприємницької діяльності, видано розпорядження №168 «Про утворення комісії». Комісію з перевірки інформації щодо порушення санітарних норм і правил торгівлі очолив начальник головного управління економіки-заступник голови облдержадміністрації Володимир Попович.

До складу комісії увійшли представники головних управлінь ОДА - економіки та агропромислового розвитку, Державної податкової служби, інспекції з питань захисту прав споживачів, УДСБЕЗ управління внутрішніх справ в області та головний санітарний лікар області Михайло Яворський.

Райдержадміністраціям дано доручення «невідкладно, спільно з ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 652 | Дата: 29.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 1-го квітня ловити рибу на Прикарпатті – зась. 

Державна екологічна інспекція розпочинає щорічну операцію «Нерест». Протягом двох місяців в області діятиме заборона промислового та аматорського рибальства.

Санітарний стан водойм, промислових та побутових стічних вод проаналізують спеціальні комісії. Браконьєрами займатимуться оперативні рейдові групи, інформують паралелі.

Порушників штрафуватимуть, а рибальські атрибути конфісковуватимуть. Також браконьєри повинні будуть відшкодувати усі збитки, заподіяні внаслідок незаконного вилову риби.

Джерело інформації - Фirtka.if.ua
Категорія: Суспільство | Переглядів: 616 | Дата: 24.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У Харкові готують до запуску чеський потяг-«висотку».

Поки в Одесі споряджають у першу путь двох швидкісних «корейців», яких доставили в Україну тиждень тому, у Харкові приймають двоповерхового «чеха». Вже з середини травня новий електропотяг Skoda курсуватиме за кільцевими маршрутами Харків-Донецьк-Маріуполь-Донецьк-Дніпропетровськ-Харків та Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків. А у квітні на підмогу чеській електричці прибуде ще одна «землячка».

Місця — на два поверхи (шість вагонів розраховані на 636 місць, 46 з яких – першого класу, 590 – другого), та й швидкість - не до порівняння з «черепашачим» плентанням потягів, які колесять українською залізницею. 160 кілометрів на годину: для наших поїздів - сон, для Skoda — норма.

Усі вагони «чеха», незалежно від класу, оснащені доступом до Wi-Fi. Передбачені в електричці і зручності для пасажирів з особливими потребами: підйомники для інвалідних візків, спеці ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 723 | Дата: 22.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На івано-франківських пенсіонерів очікує черговий перерахунок матеріального пенсійного забезпечення.

Про це, та й загалом про соціальні ініціативи керівництва держави, говорили вчора на прес-конференції в управлінні пенсійного Фонду в Івано-Франківській області.


Вже з травня чиновники обіцяють додаткових 100 грн. до пенсій. Підвищення пенсій торкнеться 9 мільйонів людей похилого віку.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Анатолій Назаров запевняє, що перерахування пенсій здійснюватиметься поетапно і буде обов’язковим для усіх категорій пенсіонерів.

За його словами, нині кожен працюючий прикарпатець утримує 1,25 пенсіонера.

Нині на Прикарпатті майже 400 тисяч людей похилого віку. З них – 6 тисяч отримують пенсію нижче за прожитковий мінімум. Ще понад 30 тисяч пенсіонерів – колишні військовослужбовці. Для них пенсія зросте на 165 г ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 813 | Дата: 14.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вже традиційно, за допомогою глобальної мережі Інтернет, калуський мер спілкується із мешканцями міста.

Як виявилося, серед проблем, які турбують громаду Калуша є і те, чому місцева влада так мало уваги приділяє профілактиці засмічення міста.

Зокрема, йшлося про відсутність достатньої кількості урн поблизу зупинок і нещодавно встановлених лавочок, тай і по місту загалом. До того ж, на думку калуських інтернет-користувачів, пластмасові смітники, які були встановлені на початку першої каденції чинного мера, виявилися вкрай неефективними.

В своє виправдання Ігор Насалик сказав, що в недалекому зарубіжжі такі смітники свою ефективність доводять справно. А причиною того, що добросовісні калушани подекуди не мають куди викинути сміття є культура інших співгромадян, які м’яко кажучи, небережно ставляться до комунального майна.

Зважаючи на це, Ігор Насалик повідомив, що владою міста розглядається можливість вс ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 538 | Дата: 20.02.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Льодом по голові. Щоб краще робилося, потрібно поставити чиновника на місце звичайної людини. Такої думки дотримується голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Він пропонує водити усіх мерів міст Прикарпаття під бурульками, поки їм на голови вони не почнуть падати.

"Обдзвоніть усіх відповідальних людей і накажіть їм збити бурульки, а ні – то візьміть мерів міст за руку і водіть під дахами з бурульками, доки якась не впаде їм на голову", – наголосив Михайло Вишиванюк.

Нагадаємо, минулої п’ятниці в Коломийську міську лікарню звернулася за медичною допомогою 62-річна місцева жителька. Ополудні пенсіонерка йшла площею Шевченка, й на неї з даху будинку впала крижана бурулька.

Джерело інформації - Фirtka.if.ua
Категорія: Суспільство | Переглядів: 620 | Дата: 13.02.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З настанням морозів на Прикарпаттів значно збільшилась кількість людей із обмороженнями різного степеня важкості. 

Так 29 січня на ПЗЧ СДПЧ-8 м. Коломия поступило повідомлення від чергової Коломийської ЦРЛ про те, що до них поступили п'ятеро людей з обмороженнями кінцівок. Стан травмованих – середньої важкості.

В цей же день на ПЗЧ СДПЧ-23 Рогатина надійшло повідомлення від чергової медсестри Рогатинської ЦРЛ про те, що до них поступив літній чоловік 1924 р.н., житель з діагнозом - обмороження двох стоп ніг і двох китиць рук 1-2 ступеня.

Також 29 січня на ПЗЧ ДПЧ-6 м. Тлумач поступило повідомлення від чергового Тлумацької ЦРЛ про те, що в Тлумацьку ЦРЛ поступив молодий хлопець 1991 р.н., житель Тлумача в стані алкогольного сп’яніння та 1-ї ступені обмороження лівої кінцівки ноги.

Джерело інформації - Фirtka.if.ua ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 531 | Дата: 30.01.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні вдень, 1 січня 2012 року, на сході Японії стався землетрус магнітудою 7 балів. За даними ЗМІ, потужні підземні поштовхи силою до 4 балів за японською шкалою вимірювання відчувалися і в Токіо.

Як наголошується, землетрус стався о 14:27 за місцевим часом в 486 кілометрах на південний схід від Токіо, осередок підземних поштовхів залягав на глибині 371 кілометра.

За даними національного Метеорологічного агентства Японії, підземні поштовхи силою до 4 балів прокотилися всім східним узбережжям головного японського острова Хонсю. Як повідомляється, найбільш сильні афтершоки відчувалися в префектурах Токіо, Міягі, Фукусіма, Ібаракі, Тотігі, Гунма, Тіба і Канагава.

При цьому попередження про загрозу виникнення цунамі поки оголошено не було. Про руйнування, жертв і постраждалих не повідомляється.

Як відомо, землетрус магнітудою не нижче як 6,0 вважається сильним і може призвести до значних руйнувань інфраструктури і жертв. ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 563 | Дата: 01.01.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Упродовж січня–листопада 2011 року за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг звернулись 38,3 тис. сімей, що на 1,8 тис.сімей або на 4,5% менше, ніж у січні–листопаді 2010 року, інформує Головне управління статистики в Івано–Франківській області.

Середній розмір субсидії, призначеної на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг на одну сім’ю, у листопаді поточного року у порівнянні з листопадом 2010 року збільшився на 15,9% і становив 290 грн.

Серед міст обласного значення та районів найбільший розмір субсидій зафіксовано у м.Яремче, Тисменицькому та Надвірнянському районах (612–434 грн.), найменший – у Верховинському районі, містах Калуші та Коломиї (14–171 грн.).

За кількісним складом сімей-одержувачів субсидій переважають сім'ї з однієї особи. У листопаді 2011 року їх частка склала 47,9% від загальної кількості сімей, які отримували субсидії.

У січні–листопаді 2011 ро ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 594 | Дата: 21.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Ми вже повідомляли про те, що небезпечні відходи хімічного виробництва, які тривалий час зберігалися в нашому місті й які ще торік почали «експортувати» на утилізацію до Німеччини, ще загрожуватимуть прикарпатському довкіллю й наступного року.

Тепер же можна припустити, що гексахлорбензол може затриматися на калуській землі й довше. Адже, як повідомив міський голова Ігор Насалик, уже дві спеціалізовані печі в Німеччині, що спалювали калуський гексахлорбензол, вибухнули. А утилізували ж тільки перші партії отруйних речовин.

Якщо й далі печі не витримуватимуть калуських відходів, то справа з відправкою наступних вантажів гексахлорбензолу може застопоритися.

Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 611 | Дата: 19.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

18 грудня 2011 року з благословення митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира Війтишина до парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, що в в мікрорайоні Пасічна Івано-Франківська, на постійне перебування прибули мощі святого Миколая архиєпископа Мирлікійського чудотворця.

Того ж дня була відслужена святкова Божественна Літургія із виставленням святих мощей та акафіст до святого отця Миколая.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 630 | Дата: 19.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Укрзалізниця призначила 24 додаткові потяги на новорічні та різдвяні свята. Більшість - у західному напрямку, в тому числі 4 додаткові потяги до Івано-Франківська. 

Зокрема: №201/202 Дніпропетровськ – Івано-Франківськ відправленням з Дніпропетровська з 23/12 по 13/01 через день по непарних, з Івано-Франківська з 24/12 по 14/01 через день по парних;

№219/220 Київ-Івано - Франківськ відправленням з Києва 28, 29, 30, 31/12, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9/01, з Івано-Франківська 28, 29, 30, 31/12, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9/01;

№217/218 Київ-Івано-Франківськ відправленням з Києва з 22/12 по 10/01 через день по парних, з Івано-Франківська з 23/12 по 11/01 через день по непарних. .

№137/138 Івано-Франківськ-Київвідправленням з Івано-Франківська 26, 28/12, 2, 9/01, з Києва 27, 29/12, 3, 10/01.

Довідково. За даними Укрзалізниці у пікові дні – 29 та 30 грудня лише із залізничного вокзалу м. Києва виїде майже 100 тисяч пасажирів, що є м ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 597 | Дата: 15.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 30 31 »