[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » З наступного року всі податкові накладні з ПДВ мають реєструватися у Єдиному реєстрі
11:51
З наступного року всі податкові накладні з ПДВ мають реєструватися у Єдиному реєстрі

З 1 січня 2015 року законодавством передбачено, що платник податку на додану вартість зобов’язаний надати покупцю податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо накладення електронного підпису та реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реєстрації в Єдиному реєстрі підлягатимуть всі податкові накладні незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній. 

Змінами внесеними до п.201.15 ст. 201 Податкового кодексу України, не передбачено ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних і подання до контролюючого органу копій записів у такому реєстрі в електронному вигляді.

Одночасно, зазначену статтю доповнено новим пунктом 201.11¹, згідно з яким на платників ПДВ покладено обов’язок ведення реєстру виданих та отриманих документів, зазначених у п. 201.11 ст. 201 ПКУ (транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв'язку, інші послуги, касові чеки).

Платники податку у складі податкової звітності з цього податку подаватимуть контролюючому органу копії записів у таких реєстрах за відповідний період в електронному вигляді. Форма, порядок заповнення і подання такого реєстру встановлюються відповідно до вимог розділу II «Адміністрування податків, зборів, платежів» Податкового кодексу України.

Вищезазначені зміни щодо податку на додану вартість передбачені Законом України від 31.07.2014 № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Категорія: Політика | Переглядів: 523 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]