[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Жовтень » 28 » З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі
13:37
З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі

Затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів.

Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій. Це були апарати, які не передавали звітність в електронній формі.

З 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.

Наразі, 474 касових апаратів калуcьких суб’єктів господарювання забезпечують передачу контрольно-звітної інформації в електронній формі. Це становить більше як 94 відсотки загальної кількості зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 421 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]