[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Липень » 11 » З 1 липня набрав чинності новий реквізит податкової накладної
11:32
З 1 липня набрав чинності новий реквізит податкової накладної

З 1 липня 2013 року набирає чинності новий реквізит податкової накладної - „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” (пп. „ї” п. 201.1ПКУ).

Реквізит було запроваджено змінами внесеними до Податкового Кодексу Законом України від 05.07.2012 № 5083-VI. Проте дію цієї вимоги було призупинено до 1 липня 2013 року.

Кабмін мав забезпечити приведення інших нормативних актів у відповідність до вимог ПКУ, зокрема - внести зміни до затвердженої форми податкової накладної. Але станом на 1 липня, коли нова вимога набрала чинності, цього не було зроблено. Отже вимога заповнювати додатковий реквізит є, а спеціальної графи для нього немає.

У зв'язку із ситуацією, що склалася, Міндоходів наголошує на вимозі іншої норми ПКУ - усі обов'язкові реквізити у податковій накладній зазначаються в окремих рядках (п. 201.1 ПКУ). Таким чином, реквізити „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” будуть зазначати лише тоді, коли наберуть чинності зміни до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

Зазначена позиція Міндоходів викладена у листі від 27.0 6.2013 р. №9684/7/

Категорія: Економіка | Переглядів: 524 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]