[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Липень » 6 » Верховна Рада вводить цензуру кінопрокату
13:06
Верховна Рада вводить цензуру кінопрокату
Верховна Рада України прийняла закон, яким обмежила видачу ліцензій на демонстрацію фільмів, що пропагують насильство, алкоголізм і неуцтво. Відповідні зміни в Закон «Про кінематографію» підтримали 298 народних депутатів, повідомляє «Обозреватель».

Тепер спеціальна комісія може не дати дозволу показувати і продавати на дисках фільм, якщо він пропагує насильство, жорстокість та війну або загрожує незалежності України.

Експерти можуть не дозволити показувати фільм українцям, якщо він принижує особистість, пропагує невігластво та неповагу до батьків.

Глядачам не покажуть кіно про наркоманів, алкоголіків і людей зі шкідливими звичками.

Приниження нації і неповагу до національних і релігійних святинь можуть також стати причиною для відмови в дозволі показувати кінофільм.

У випадку, якщо експертна комісія сумнівається щодо індексу фільму, їй дозволяють продовжити термін прийняття рішення з 10 до 25 днів.

Нагадаємо, торік Президент Віктор Янукович ліквідував Нацкомісію з питань захисту суспільної моралі.

Основними завданнями комісії було проведення експертиз продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, що містить елементи або пропаганду насильства, жорстокості, порнографії, і контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

Діяльність комісії викликала нарікання з боку правозахисників, журналістів і громадських організацій.
Категорія: Культура | Переглядів: 655 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]