[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Червень » 7 » Василь Качмар побував на зборах добровлянської громади
10:34
Василь Качмар побував на зборах добровлянської громади
У неділю, 6 червня 2010 року, жителі села Добровляни прийшли до Народного дому, щоб послухати звіт сільського голови Василя Кучерака і депутатів, а заодно висловити свої претензії, невдоволення сільською владою. На зборах добровлянської громади побував голова Калуської райдержадміністрації Василь Качмар.
 
Після виступу-звіту Василя Кучерака від присутніх лунали запити: чому не вирішуються проблеми стихійних сміттєзвалищ, ремонту сільських доріг, незаконного вивозу гравію, неефективно витрачаються кошти. Так, депутат сільської ради Микола Петрів заявив, що прочистка канав – надто велика розкіш для громади, адже 1 кубометр вивезеного ґрунту становить більше 34 грн. Він також повідомив сільську громаду, що насправді стільки не було вивезено ґрунту, скільки зазначено в документації сільської ради за минулий, 2009, рік.
 
Завуч Добровлянської школи, депутат сільської ради Марія Василів озвучила й інші проблеми. Зокрема, вона нагадала усім мешканцям села, що, незважаючи на те, що Добровляни дуже довго не мало сільської ради (а отримало лиш 6 років тому – Авт.), проте проблеми вирішувались громадою: і дороги були підвезені, і Добровлянська школа була здана в експлуатацію, і збудована греко-католицька церква. А сьогодні, за її словами, у селі все робиться без відома громади. Адже рушієм цього зібрання стала інформація із уст сільського голови Василя Кучерака, що гроші у сумі 112 тис. грн., які надійшли на рахунок сільської ради та мали бути затверджені при прийнятті сільського бюджету на 2010 рік, отримані від продажу земельної ділянки площею 0,38 га на території кафе «Колиба» як без відома депутатів сільської ради, так і громади.
 
Мов грім серед ясного неба, прозвучала інформація сільського голови про те, що продано колишній колгоспний двір. Володимир Кузик, директор фірми «Добробуд», який викупив ці об’єкти, підтвердив інформацію. Зокрема, він зауважив, що у 2007 році він купив ці об’єкти на Івано-Франківській торговій біржі з аукціону. Мешканці села з обуренням висловили своє занепокоєння тим, що ж робиться в селі. Адже без відома громади продано все майно, що залишилося.
 
Голова Калуської райдержадміністрації Василь Качмар відзначив, що потрібно знайти порозуміння між громадою і підприємцями, спільно виробити план подальших дій.
 
 * Адже ми повинні робити все для того, щоб кожне село було кращим, сучаснішим, багатшим, мало свою інфраструктуру, - відзначив Василь Качмар. - Щоб були нові робочі місця, надходження до сільського бюджету. Потрібно віднаходити вільні земельні ділянки на території населених пунктів, щоб вони стали привабливими для інвесторів. А для цього потрібно, щоб громада знала, що сільська рада робить для села.
 
 * Навіть за межами населеного пункту, де землями розпоряджається райдержадміністрація, ми завжди слухатимемо громаду, - наголосив голова райдержадміністрації Василь Качмар.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 688 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]