[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Червень » 19 » В Україні щорічно від куріння помирає біля 100 тисяч людей — Тетяна Черкасова
14:58
В Україні щорічно від куріння помирає біля 100 тисяч людей — Тетяна Черкасова
Нещодавно Кабінет Міністрів України включив суміші для паління, які містять синтетичні речовини, до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Проте, на думку Івано-Франківського міського нарколога Тетяни Черкасової, немає значення, чи містять суміші для паління синтетичні чи психотропні речовини.

«Куріння є шкідливим із будь-якої точки зору, - говорить Тетяна Черкасова, - Куріння викликає швидку залежність. Страждає усе - й серцево-судинна система, й легені. За дослідженням британських вчених, 100 % чоловіків, які брали участь у дослідах, і які страждали імпотенцією, палили».
 
Тетяна Черкасова переконана, що найбільш шкідливим для психіки людини є марихуана.

«Вчені дослідили, що жоден наркотичний засіб не спрацьовує спусковим гачком для розвитку шизофренії, як марихуана, - говорить нарколог, - Теж не бажано курити, як це зараз стало модно у Франківську, кальян. Хоч, якщо вірити написам на упаковках заправок для кальянів, вони не містить ніяких наркотичних речовин окрім тютюну та ароматизаторів».

Єдиний вихід для того, щоб зменшити кількість тютюнозалежних людей є заборона куріння в громадських місцях.

«Це дуже дієвий метод, якщо судити по американським аналогам, - говорить міський нарколог, - В Україні щорічно від куріння помирає біля 100 тисяч людей і з цим щось необхідно робити. Тому вся медицина за таку заборону. Хай курять удома, де не зможуть принести шкоди навколишнім. Я зазначу, якщо людина сама не може усвідомити шкідливість паління, то їй слід підказати».
Категорія: Статистика | Переглядів: 692 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]