[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 23 » В Івано-Франківську запалять свічки як символ мученицької смерті героїв
23:40
В Івано-Франківську запалять свічки як символ мученицької смерті героїв
День Героїв, встановлений ще у 1940 році Організацією Українських Націоналістів, має бути офіційним державним святом. Так вважають представники національно-патріотичних організацій.

Сьогодні на Прикарпатті проходять різноманітні заходи, приурочені до свята. За участю влади, духовенства, громадськості поминальні заходи відбудуться в Дем’яновому Лазу, - повідомляє Радіо свобода. Ще одна панахида та покладання вінків до стрілецьких могил пройде у Меморіальному сквері в центрі міста. У суботу пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв конкурсом вимаршу перед пам’ятиком Іванові Франку.
 
А в неділю ввечері Українська Народна Партія проведе акцію "Запали свічку пам'яті". Вздовж обох сторін вулиці Коновальця від вулиці Січових Стрільців до вулиці Сахарова будуть запалені свічки, котрі символізують мученицьку смерть українських героїв. Також відбудеться покладання вінків та квітів до погруддя засновника ОУН Євгена Коновальця. День Героїв встановили в пам'ять відважних борців, які загинули у травні, – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри.
Категорія: Культура | Переглядів: 687 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]