[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 24 » В Боднарові відкрили пам'ятний знак борцям за волю України
23:56
В Боднарові відкрили пам'ятний знак борцям за волю України
23 травня 2010 року, в селі Боднарів Калуського району було освячено і урочисто відкрито скульптурний монумент «Борцям за волю України» з барельєфами патріотів-односельців: крайового провідника ОУН, поета і публіциста Михайла Дяченка (Марко Боєслав, «Гомін») та генерала УПА Олекси Луцького («Беркут»).

Стела з барельєфами героїв (скульптор Ігор Семак), що увінчана Тризубом, символізує вдячність боднарівців усім борцям за волю України.

Експозиція споруджена за кошти райдержадміністрації, сільської ради і частково на громадські пожертви односельців.

Декан Боднарівський (УГКЦ) о. Ярослав відправив панахиду за душі усопших героїв – борців, що віддали своє життя за волю і незалежність України.

Перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський висловив вітання від обласної ради боднарівчанам, відзначив, що протягом багатьох сторіч український народ боровся за свою незалежність. Завдячуючи таким борцям, як Михайло Дяченко та Олексій Луцький, ми сьогодні маємо незалежну Україну.

Голова Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Михайло Зеленчук пригадав буремні події визвольного руху, розповів про своє знайомство із Михайлом Дяченком, відзначив, що його поезія надихала на боротьбу за незалежність своєї держави.

Голова Калуської районної ради Василь Прокопів зазначив, що ініціатором щодо спорудження цього пам’ятника виступила боднарівська громада, яка прагнула увіковічнити пам'ять про своїх односельчан – борців за волю Української держави.

Боднарівський сільський голова Галина Матківська висловила вдячність усім, хто долучився до спорудження цього пам’ятника, подякувала всім, хто зібрався на цей захід.
За матеріалами прес-служби ОДА
Категорія: Культура | Переглядів: 843 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]