[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Жовтень » 10 » У Зборянській сільській раді відбувся схід села
22:47
У Зборянській сільській раді відбувся схід села
8 жовтня 2010 року у приміщенні Зборянської ЗОШ відбулися збори мешканців села. Сільський голова Іван Перець прозвітував про те, що було зроблено у Зборі та Кулинці за час його каденції, та які проблеми потребують вирішення. На зібранні були присутні голова Калуської РДА Василь Качмар, начальник паливно-енергетичного комплексу ОДА Вадим Козленко, перший заступник начальника Пенсійного фонду України в Калуському районі Ольга Філіпович, начальник управління праці та соціального захисту Калуської РДА Федір Вовк.
 
Сільський голова коротко розповів про те, що було зроблено на території Зборянської сільської ради за час його головування та окреслив ряд проблем. Насамперед потрібно добудуватиий міст між Верхнею та Зборою, що на річці Болохівка, а також зробити берегоукріплення біля нього.
 
Також турбує населення відсутність у селі дитячого садочку. Щоб вирішити цю проблему, треба трохи переобладнати одне крило Зборянської ЗОШ: школа велика, вистачить місця і для малюків. Директор Зборянської ЗОШ Мар’яна Лугова звернулася з проханням до обласного чиновника, щоб він посприяв виділенню для навчального закладу шкільного автобусу. Річ у тому, що 40 дітей із Кулинки (у цьому селі немає навіть початкової школи) змушені добиратися до Збори рейсовим автобусом. Зрозуміло, що для школярів, особливо молодших класів, підготовчої групи, це дуже важко. Вадим Козленко пообіцяв допомогти у вирішенні цієї проблеми.
 
Іван Перець зазначив, що добре було б, якби в селі було вуличне освітлення. В області діє відповідна програма (з обласного бюджету виділяються кошти, але сільська рада повинна виділити частину суми), але раніше сільська рада не могла взяти в ній участь, тому що не було грошей. Тепер невелика сума є, тож потрібно хоча б виготовити проект.
 
Коли сільський голова згадав про вуличне освітлення, люди відразу порушили проблему неякісного енергопостачання. На кількох вулицях постійно відбувається перепад напруги — буває і по 160 ВТ, і по 250 ВТ; часто світло зникає зовсім; і чомусь, коли замикає в електромережі, не вибиває автомат. Мешканці села не раз скаржилися в РЕМ, але поки що віз і нині там.
 
Поки що у Зборянській сільській раді немає генерального плану розбудови сіл. На його виготовлення потрібно не менше 150 тис. грн. Зрозуміло, що таких коштів у сільській раді немає.
 
Також сільський голова зазначив, що потребує нагального ремонту дорога Калуш — Кулинка, по ній уже неможливо їздити; варто б підсипати у Зборі вулиці Зарічну та Молодіжну, а в Кулинці — вулицю Буковинську. Потрібно робити берегоукріплення річки, яка під час дощів стає повноводною і робить населенню багато лиха; треба було б відновити тротуарні доріжки у Зборі та Кулинці, щоб люди не ходили по проїжджій частині. Потребує ремонту покрівля ФАПу с. Збора та ФАПу с. Кулинка, Народні доми обох населених пунктів.
 
Було багато нарікань від жителів Збори на кафе, розташоване на території села. Мовляв, і музика там грає до рання, і побутові відходи спалюють, і до людей грубо ставляться, і підлітки п’ють спиртні напої. Представники влади обіцяли розібратися у ситуації і вирішити проблему.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1316 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]