[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Лютий » 13 » У Ванкувері відкрилися зимові Олімпійські ігри
00:25
У Ванкувері відкрилися зимові Олімпійські ігри
У канадському місті Ванкувері відбулася церемонія відкриття XXI зимових Олімпійських ігор. У них беруть участь близько 3 тисяч спортсменів з 81 країни світу.

Церемонія відкрилася виступом представників найдавніших канадських етносів, які виконали народні танці. Крім того, було продемонстровано масштабне театралізоване дійство, побудоване на хореографії і світлових ефектах. На церемонії співали Брайан Адамс, Неллі Фуртадо і Гару.

Також відбувся традиційний хід спортсменів - представників країн-учасниць Олімпіади. Українська команда йшла під номером 79. Прапор нашої команди на церемонії відкриття несла саночниця Лілія Лудан.
 
Напередодні вдень підняли державний прапор України, символізуючи готовність нашої країни до участі в ХХІ зимових Олімпійських іграх.

Церемонія підняття державного прапора відбулася на спеціалізованому майдані в Олімпійському селі під акомпанемент державного гімну України і сильного дощу. Прикрасою церемонії стали фольклорні номери у виконанні канадських ансамблів.

Цього року на організацію Олімпіади було витрачено $1,9 млрд. (для порівняння: на літню Олімпіаду в Пекіні в 2008 році пішло $43 млрд.). Організатори чекають отримати прибуток у розмірі $0,8 млрд.

Збірну Україну на Олімпіаді представляють 47 спортсменів, які змагатимуться в 9 з 15 олімпійських дисциплін. Найбільше надії на завоювання медалей покладають на біатлон, лижні гонки, санний спорт, фристайл і фігурне катання. Українські олімпійці отримають за золоту медаль 100 тис., за срібну - $70 тисяч, а за бронзову - $50 тисяч. Завершиться олімпійський турнір 28 лютого.

Ванкувер — місто на тихоокеанському узбережжі Канади з населенням майже 600 тисяч чоловік (з приміськими — 2,2 мільйона). Середня температура взимку — від мінус 8 до плюс 3 градусів за Цельсієм. У жовтні 2005 року Ванкувер був визнаний найкомфортнішим для життя місцем на планеті на підставі опитування жителів 127 провідних міст світу. Приймав багато великих заходів: ЕКСПО-86, ЧС-2001 з фігурного катання, ЧС-2006 по хокею з шайбою.

 
 
Категорія: Спорт | Переглядів: 1250 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]