[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 21 » У третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" почав рости тиск. Евакуйовано персонал станції.
11:08
У третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" почав рости тиск. Евакуйовано персонал станції.
Тиск в третьому - найбільш пошкодженому реакторі АЕС "Фукусіма-1" знов почав рости, повідомляє японське агентство NHK з посиланням на заяву Агентства з безпеки атомних об'єктів.

Фахівці розглядають можливість відкрити клапани реактора, що може привести до стрибка рівня радіації в районі аварійної станції. Проте в цьому випадку в атмосферу потраплять тільки гази з домішкою радіоактивних елементів. Інакше вибух реактора обернеться викидом важких елементів відпрацьованого радіоактивного палива, пише РБК.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року в Японії стався найсильніший в історії країни землетрус магнітудою 9,0 балів, за яким послідували цунамі і сотні афтершокових поштовхів магнітудою 4-6 балів. На північному сході Японії продовжуються пошуково-рятувальні роботи.

В результаті природних катаклізмів в префектурі Фукусіма на атомному комплексі "Фукусіма-1" вийшли з ладу системи аварійного охолоджування, і японська влада проводить роботи з охолоджування реакторів і тепловиділяючих елементів. Перегрів реакторів і сховищ відпрацьованого ядерного палива загрожує вибухами і масштабним викидом радіації. У районі станції фахівці виявили радіоактивний йод в молоці і шпинаті з префектури Фукусіма.

Японський прем'єр-міністр Наото Кан відправився в район станції, щоб особисто простежити за ходом роботи рятувальників і фахівців. Японський прем'єр знаходитиметься в радіусі в 20 км від аварійної АЕС. Вірогідність нових вибухів на станції як і раніше велика. Світова громадськість стурбована ситуацією на станції. Уряд Японії вже заявив, що після ліквідації наслідків аварії на реакторах станція "Фукусіма" буде повністю закрита.

У понеділок, 21 березня, з аварійної АЕС "Фукусіма-1" в Японії було евакуйовано весь персонал. Над третім енергоблоком станції піднявся сірий дим.

Про причини екстреної евакуації персоналу та задимлення поки що не повідомляється. За даними місцевих ЗМІ, на територію АЕС викликали бригаду пожежників. Саме на третьому реакторі вранці в понеділок підскочив тиск.

На АЕС було зафіксовано кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо станції, а також заборонити польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.

Пізніше почала з'являтися інформація про виявлення у деяких районах Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію, в повітрі, питній воді і продуктах харчування.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 554 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]