[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Лютий » 1 » У Старому Угринові відбулася акція “На перехресті пам'яті і чину”
09:16
У Старому Угринові відбулася акція “На перехресті пам'яті і чину”
29 січня 2010 року у селі Старий Угринів на території історико-меморіального музею Степана Бандери відбулася громадсько-патріотична акція "На перехресті пам'яті і чину”. Захід був присвячений присвоєнню Провіднику Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері звання "Герой України” (посмертно).
 
Голова облдержадміністрації Микола Палійчук, голова обласної ради Ігор Олійник зазначили, що впродовж останніх років, за часів президентства Віктора Ющенка, багато зроблено для осмислення історії України, нашої державності; висловили вдячність Президентові України Вікторові Ющенку за присвоєння Степанові Бандері звання "Герой України” (посмертно).
 
Онук Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери Степан Бандера зазначив, що Українська нація має дуже багато справжніх синів і дочок, які заслужили звання "Герой України”. За його словами, присвоєння Степанові Бандері звання "Герой України” (посмертно) є значною подією у розбудові нашої держави та національно-патріотичному вихованні молоді.
 
У заході взяли участь делегації з усіх районів області та міст обласного підпорядкування, які очолювали голови райдержадміністрацій та міські голови. В рамках акції відбулося запалення "Ватри Cлави", вогонь від якої дійде до кожного населеного пункту області. Після віче керівники делегацій отримали в лампадках вогонь, запалений від "Ватри Слави”, та повезли його до своїх міст і районів.
 
Цією акцією обласна влада висловила підтримку рішенню Президента України Віктора Ющенка щодо присвоєння Степану Бандері звання "Героя України”, а також вшанували тих, хто у різні роки загинув борючись за незалежність нашої держави.
 
Джерело інформації - інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Культура | Переглядів: 726 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]