[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 12 » «Свобода слова для нас – не порожні звуки...»
09:25
«Свобода слова для нас – не порожні звуки...»
15 журналістів, які на телеканалі «1+1» зайняті випуском новин, у відкритому листі до громадськості заявили про цензуру з боку керівництва каналу. За їхніми словами, матеріали, в яких міститься критика чинної влади, з політичних мотивів знімають з ефіру, існує табу на певні теми і події. Журналісти вимагають припинити практику ручного керування, впровадження «директив».

Класичним прикладом інформаційного кілерства журналісти ТСН назвали недільний сюжет про політичне протистояння у парламенті під час ратифікації флотських угод. Як могли переконатися глядачі, події у ньому було висвітлено однобоко.

ТСНівці кажуть, що залишають за межами сюжетів свої політичні уподобання, однак хочуть, щоби при висвітленні подій було представлено точки зору кожної зі сторін, інформація була об’єктивною, збалансованою. «Ми не хочемо бути наймитами і пропагандистами, – йдеться у зверненні. – Для нас свобода слова не порожні звуки, а фундамент професії. Саме тому заявляємо про категоричну незгоду з тиском на свободу слова». Журналісти кажуть, що не одні вони потерпають від цензури, і закликають колег разом протистояти цьому ганебному явищу, захистити честь професії – інакше «втратимо довіру наших співвітчизників, ту країну, в якій кожен з нас хоче жити». Серед тих, хто підписав лист, – популярні ведучі Віталій Гайдукевич, Ілона Догань, Юлія Бориско, Олексій Ліхман, журналісти Жан Новосельцев, Сергій Кудімов, Маргарита Ситник, Соломія Вітвіцька. Раніше про утиски заявляв журналіст Мирослав Откович, якому «зарубали» сюжет на тему Голодомору.

Автори звернення кажуть, що у разі продовження цензури оприлюднюватимуть ці факти, проведуть одноденний попереджувальний страйк.

Своєю чергою, у коментарі для сайту «Телекритика» гендиректор каналу «1+1» Олександр Ткаченко (саме його звинувачували у тиску) спростував закиди у цензурі. За його словами, «у зв’язку зі зміною політичної обстановки у країні, багато хто починає плутати власні політичні симпатії з базовими принципами журналістики. Але це питання вже не має жодного відношення до редакційної політики».
 
Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Культура | Переглядів: 720 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]