[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Серпень » 18 » Стережіться, вас знімає прихована камера!
08:59
Стережіться, вас знімає прихована камера!
Телеканал «ZIK» обіцяє, що вже з 1 вересня 2010 року корупціонерам, які так хочуть залишитися на своїх посадах, буде непереливки.

«Дивіться безкомпромісний телевізійний проект журналістських розслідувань на телеканалі «ZIK», що матиме цілодобове мовлення у кабельних мережах Західної України, на супутнику AMOS та виходитиме в ефірі «12 каналу» у прайм-таймі вже з 1 вересня!» – інтригуючі повідомлення такого змісту заполонили інформаційний простір. Наразі це вся інформація, що відома про телепроект, який має дивну назву – «Хто тут живе?».

Інші подробиці, наприклад щодо змісту передачі чи фігурантів цих розслідувань, наразі – таємниця. Подейкують, що журналісти «ZIKу» склали чималий список можновладців Львівщини, яких вони підозрюють у корупції, та планомірно – чиновник за депутатом – фільмують їхні квартири, маєтки, дорогі іномарки, знаходять місця їхнього відпочинку та розслідують джерела надходження «нетрудових доходів». При цьому активно використовують для зйомок приховані камери та послуговуються ексклюзивними документами щодо істинного походження усієї цієї розкоші.

За детальнішою інформацією ми звернулися до генерального продюсера телеканалу «ZIK» Дмитра Добродомова, який хоч і погодився поговорити про оповитий таємницями телепроект, але одразу попередив: жодних імен та подробиць щодо конкретних розслідувань. Мовляв, усе побачите в ефірі у вересні.

– Що ж такого «вибухового» готує «ZIK»? Телеканал ще нічого не видав в ефір, а чиновники вже скаржаться на ваших журналістів, мовляв, нагло лізуть у їхнє приватне життя …

– Так це ж природна реакція цих людей на професійну журналістську роботу. Вони ж звикли з екрану телевізора сипати обіцянками та розповідати про свої нездійсненні здобутки. А коли їх прямо запитати: «А звідки ви взяли гроші на цей будинок, на розкішну іномарку чи коштовний годинник, вартістю у розмір вашої офіційної зарплатні за рік?», одразу впадають ледь не в істерику: «мене хочуть дискредитувати, посягають на недоторкане приватне життя …».

Можновладець забуває, що він апріорі відкрита для суспільства людина. І коли він щось приховує, це насторожує, значить є якісь причини. Наш глядач має право знати і про інший бік їхнього життя. Тим паче, що він набагато цікавіший за офіційний.

Ми просто хочемо зрозуміти, як їм та їхнім родинам вдається так розкішно жити на досить скромну зарплатню держслужбовця. Нехай поділяться цим секретом із нашими глядачами у прямому ефірі. Кожному з героїв програми буде надана така можливість – ми їх обов’язково запрошуватимемо в студію.

– Але ж закон дійсно захищає право людини на приватне життя…

– А є закон, який дозволяє журналістам збирати та поширювати інформацію, якщо вона, наприклад, є суспільно важливою. А держслужбовці – особи, яким ми делегували право розпоряджатися коштами та майном місцевої громади, розвивати економіку нашого регіону, дбати про якісний рівень медобслуговування тощо. По-суті, ми їх прийняли на роботу, тож маємо повне право спитати, як саме вони розпоряджаються кредитом нашої довіри, і чи бува не зловживають ним у власних інтересах. Щодо втручання в особисте життя, то кожен крок наших журналістів ретельно консультують фахові юристи. Головне в журналістському розслідуванні – професійний підхід та об’єктивність.

– Ці теми завжди вдячне поле для журналістських розслідувань, але пересічні люди часто стикаються у повсякденному житті з більш приземистими, однак не менш важливими для них проблемами.

– А про це на «ZIKу» показуватимуть інші наші програми. Наприклад, споживчий проект «Книга скарг і пропозицій», котрий фахово продемонструє, що насправді ми їмо, якої якості речами користуємося у побуті. Ви дізнаєтеся, що інколи ховається за обгортками «якісних» товарів «Без ГМО». Ми таке «гмо» зараз знаходимо... А корисними порадами підкажемо, як реально захистити свої права споживача.
Буде і «лайфова» програма, у якій життєві проблеми демонструватимуться крізь призму окремих героїв та знакових подій, у які вони потрапили. Проект «По живому» погляне на контрасти нашого життя там, де їх здавалось би не повинно бути.

Проект «ПРАВОкація» має спричинити справжній резонанс: заінтригувати, шокувати, обурити, але найголовніше – допомогти! Це буде про вокативна та викривальна програма, яка має захистити право людей на достойне життя через викриття огріхів та зловживань в усіх сферах нашого життя. Також на «ZIKу» виходитиме вже добре знайома телеглядачам програма журналістських розслідувань «Інформатор», відеоверсію якої готують журналісти однойменної газети.

– Тобто телеканал «ZIK» робитиме ставку на скандальні та провокативні програми?

– Я б сказав, на програми, котрі нікого не залишать байдужими, котрі нестимуть реальну користь глядачеві. Це кредо нашого телеканалу. Унікальність «ZIKу» в тому, що він зосередиться виключно на місцевих, а отже близьких та важливих кожному нашому глядачеві проблемах – актуальних та ексклюзивних.

Додам, що телеканал із новим логотипом «ZIK» стартує вже з 1 вересня цього року.
«ZIK» – це ТВОЄ БАЧЕННЯ!
 
Довідка.

ZIK можна побачити:
 - Ефір: 12 канал
 - Кабельні оператори Західного регіону
 - Супутник: AMOS 2 4W 11610 H 3600.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 923 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]