[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Жовтень » 17 » Схід громади відбувся у Сівко-Войнилівській сільській раді
22:53
Схід громади відбувся у Сівко-Войнилівській сільській раді
Цього понеділка у Народному домі села Сівка-Войнилівська відбувся схід громади, на якому сільський голова Ігор Палагній прозвітував за проведену роботу у 2006-20010 роках та окреслив перспективи розвитку сіл Сівка-Войнилівська, Довжка і Мошківці на майбутнє. На зібранні були присутні голова Калуської РДА Василь Качмар, заступник голови РДА Ольга Курпіта, заступник голови районної ради Іван Кавчак, начальник управління праці та соціального захисту населення Федір Вовк.
 
Як зазначив Ігор Палагній, за час його каденції (2006-2010 роки) газифіковано Сівку-Войнилівську, Довжку та Мошківці (із районного бюджету було виділено 63 тис. грн., 120 тис. грн. зібрало населення). Зроблено капітальний ремонт НД с. Мошківці (субвенція з державного бюджету); проведено опалення, зроблено поточний ремонт ФАПу с. Довжка (на ці цілі з районного бюджету виділили 10 тис. грн.). Зроблено ямковий ремонт доріг у с. Мошківці — вулиці Василя Стуса, Братів Косарів (за кошти транспортного збору). Проводиться вуличне освітлення (9 тис. 200 грн. — з обласного бюджету, 6 тис. 75 грн. — кошти сільської ради), наразі встановлено 3 ліхтарі у Сівці-Войнилівській. За кошти жителів прокопано 1,5 км канави. Буде замінено вікна на металопластикові, встановлено металеві двері у Народних домах сіл Сівка-Войнилівська та Довжка. Із районного бюджету виділено для Народного дому с. Сівка-Войнилівська 20 тис. грн., за ці кошти буде перемурована пічка та зроблений ремонт у кабінеті завідуючої.
 
Ігор Палагній подякував голові ОДА Михайлу Вишиванюку та голові РДА Василю Качмарю за те, що за кілька днів звели тимчасовий пішохідний міст через р. Сівка до Мошківців, адже повінь цього року залишила жителів села без сполучення з адміністративним центром.
 
Із проблем, які потребують вирішення, сільський голова назвав, зокрема, такі: дороги не відповідають вимогам, насамперед потрібно заасфальтувати центральну дорогу у Довжці, вул. Братів Косарів у Мошківцях, у Сівці-Войнилівській — вул. Колгоспну та ін.; необхідно завершити відновлення розмитої під час повені вул. Терешкової у Довжці; у кожному селі треба провести вуличне освітлення; немає Генерального плану розбудови сіл; потрібно оновити фасад Народного дому с. Сівка-Войнилівська. Також Ігор Палагній попрохав у влади виділити для сіл ящики для сміття, добре було б, якби були ще й ящики для ПЕТ-пляшок. Наступного року сільська рада планує взяти на роботу на 0,25 посади прибиральника, щоб на вулицях сіл було чисто.
 
Найбільше, чого хочуть жителі села Сівка-Войнилівська, — це якнайшвидше завершити будівництво каплички. Річ у тому, що у селі немає своєї церкви, люди на Богослужіння ходять у Мошківці. Тож мешканці села прохали у районного керівництва виділити кошти на придбання арматури, цементу та бляхи. Василь Качмар та Іван Кавчак пообіцяли, що кошти на арматуру будуть уже незабаром, з іншим — доведеться зачекати.
 
Громада цікавилася у представників влади, коли нарешті буде зведено об’їзний міст через річку Сівку до Мошківців, адже потрапити до села зі сторони Калуського району можна тільки пішохідним мостом, транспорт — тільки з Галицького району. Василь Качмар повідомив, що за 10-12 днів буде встановлений тимчасовий об’їзний міст.
 
Директор Сівко-Войнилівської ЗОШ розповів, які роботи проведені у навчальному закладі, що ще потрібно зробити та звернувся до влади із проханням виділити кошти, щоб оплатити роботу зварювальника (школа придбала металевий паркан, треба його встановити).
 
Одна з проблем, яка турбує жителів сіл Сівко-Войнилівської сільської ради — це діяльність ТзОВ "Даноша”. Люди нарікали, що вантажівки "Даноші” порозбивали дороги у населених пунктах. А потім, роблячи дорогу, закидали людські паї "мертвою” землею. Також громада просила врегулювати наступне питання: багато хто із жителів села має земельні паї, але де чий і досі не розподілено. "Даноша” користується цією землею, але не всім платить. Тож люди прохали не виплачені кошти за оренду паїв перераховувати до сільської ради, їх можна було б спрямувати на будівництво церкви.
 
Федір Вовк детально розповів про проблеми з якими стикається населення при оформленні документів на субсидію, відповів на запитання, які цікавили громаду.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 701 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]