[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Грудень » 30 » Шановні платники, стежте за правильність заповнення розрахункових документів!
19:07
Шановні платники, стежте за правильність заповнення розрахункових документів!

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 року №609 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» введено в дію новий порядок заповнення розрахункових документів.

Суттєвими відмінностями нового порядку є застосування його при сплаті єдиного внеску та митних платежів.

При цьому, алгоритм заповнення графи «Призначення платежу» дещо змінено. Зокрема, в графі N 3 вказується один з реквізитів:


- код ЄДРПОУ платника податку (у разі здійснення юрособою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата);


- реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізособи або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови від реєстраційного номера);

- реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється органом Міндоходів.


Попередній Порядок передбачав вказувати такий реквізит лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб.


Наприклад, при сплаті підприємством (код ЄДРПОУ 20120559) грошового зобов’язання з єдиного внеску за жовтень 2013 року в згаданому полі треба зазначити: * ; 101 ; 20120559 ; ЄСВ за жовтень 2013 р.


При заповненні документів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. Тож будь-який пробіл (наприклад, між «;» та «ЄСВ») може трактуватися як заповнення з порушенням. В такому разі документ на переказ приймається до виконання, але при цьому гроші автоматично зараховуються в якості сплати податків, зборів, єдиного внеску (код 101), незалежно від коду, зазначеного в платіжному документі.


Істотних правок зазнав Список кодів видів сплати. В ньому додані нові коди за митними платежами (код 350-359), за податками і зборами (коди 128 та 160), що застосовуються при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок. Окрім цього, деякі коди виключені (106, 117, 136, 137, 145, 146), а низку назв видів сплати відкориговано. Разом з тим, найбільш використовувані коди залишились практично без змін.


Категорія: Суспільство | Переглядів: 492 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]