[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Серпень » 8 » Розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься податкова пільга, переглянуто
15:41
Розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься податкова пільга, переглянуто

Президент України Віктор Янукович підписав Закон „Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості”, який на початку липня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні. 

Новий закон передбачає, що пільга зі сплати податку на нерухомість, нараховуватиметься по-новому. Зокрема,  не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

Якщо ж особа володіє більшою площею, як це визначено в законі для пільгового оподаткування, то за усі «зайві» квадратні метри житла доведеться сплатити податок.

За умови, що нерухомість використовується власником для отримання доходів –здається в оренду, лізинг чи використовується у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє, - наголошують фахівці Міндоходів.

 Згідно із законом власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному - 2014 році.

 Водночас до 31 грудня поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.  

 

 Ставки податку будуть диференційовані.

 

 Для власників:

 - квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати ( далі м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7 %;

 - будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %;

 - квартир та будинків – 1 відсоток м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %.

 

Для юридичних осіб також продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з „1 лютого” до „20 лютого”.

Фізичні особи повідомлення про сплату податку отримуватимуть до 1 липня.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 600 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]