[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Березень » 25 » Протидією корупції в органах державної податкової служби займається спеціально створений підрозділ
17:47
Протидією корупції в органах державної податкової служби займається спеціально створений підрозділ

При органах податкової служби діють спеціальні відділи внутрішньої безпеки, основним завданням яких є вжиття дієвих заходів, направлених на профілактику і попередження корупційних діянь, а також злочинів у сфері службової діяльності, в т.ч. хабарництву серед податківців.

Таким підрозділом, що існує при ДПС у Івано-Франківській області  проводяться службові перевірки податкових органів щодо виконання ними вимог чинного законодавства, насамперед на тих напрямах, де найбільш поширенні корупційні прояви, зокрема :

-               адміністрування податків (у першу чергу ПДВ, акцизного податку, податку на прибуток);

-               контрольно-перевірочна робота;

-               боротьба з незаконним обігом товарів;

-               погашення податкової заборгованості.

На протязі січня-лютого 2013 року працівниками підрозділу проведено 11 службових перевірок правомірності дій працівників податкової служби в області під час виконання ними функцій держави, за результатами яких  виненесено 4 подання керівникам для вжиття заходів реагування. На підставі подання про усунення порушень 15 працівників ОДПС позбавлено премії, 2 працівникам оголошено догану, 1 працівнику- затримку в отриманні звання, попереджено 1 працівника і 1 працівнику оголошено зауваження. Також за результатами проведеної перевірки, 1 матеріал направлено до органів прокуратури для вирішення питання у відповідності до вимог діючого законодавства, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зареєстровано 1 кримінальне провадження.

Категорія: Політика | Переглядів: 997 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]