[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Червень » 1 » Проїзд в міському транспорті дорожчає
09:39
Проїзд в міському транспорті дорожчає
З 1 червня 2010 року за проїзд у міських автобусах будемо платити 1 грн. 50 коп. Також збільшиться плата за харчування дитини у садочку та за вивезення сміття.
 
Вчора на засіданні виконавчого комітету розглянули питання про тарифи на транспортні послуги на міських автобусних маршрутах загального користування. Усі присутні члени виконкому проголосували за пропозицію збільшити вартість проїзду до 1,5 грн. Нові тарифи на проїзд вступають у дію з 1 червня 2010 року.
 
Також виконком прийняв рішення збільшити вартість харчування дітей у дошкільних закладах міста з 10 до 12 грн. на день. Дітей пільгових категорій повністю харчуватимуть за рахунок міського бюджету, для решти половину вартості харчування забезпечуватиме бюджет, другу — батьківська плата. Остання відповідно становитиме 6 грн./день. Як пояснила начальник управління освіти міської ради Любов Максимович, діюча вартість забезпечує норми харчування на 57%, після її підняття цей показник становитиме 69%. За підрахунками управління освіти, для того, щоб забезпечити норми харчування на 100%, необхідно, щоб його вартість становила мінімум 15 грн./день.
 
Того ж дня було прийнято рішення щодо збільшення плати за вивезення і захоронення твердих побутових відходів від мешканців приватного сектора. Якщо досі вона становила 3,25 грн. з одного мешканця на місяць, то відтепер — 5,67 грн. Ріст становить близько 70%. За словами керівника КП «Екосервіс» Дмитра Кобилецького, за останні два роки, відколи розпочалася робота з укладання угод на вивезення і захоронення сміття, ними вже охоплено близько 40% мешканців приватного сектора.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 572 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]