[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Серпень » 27 » Продали квартиру? Зізнайтесь, за скільки
09:01
Продали квартиру? Зізнайтесь, за скільки
Минулої суботи, 21 серпня 2010 року, набув чинності Закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом”.

Відтепер контролюючі органи мають змогу відстежувати прибутки і видатки громадян. Особливу увагу приділятимуть операціям з купівлі-продажу нерухомості. Охочим продати чи придбати квартиру додасться клопотів.

Згідно з новим законом, якщо операція з нерухомістю перевищуватиме суму 400 тис. гривень (орієнтовно – 50 тис. доларів), її упродовж трьох днів треба буде зафіксувати в уповноваженому органі – Держфінмоніторингу. Теоретично, перевіряти мали б усі операції з нерухомістю, наприклад, дарування або іпотеку. Фактично перевірятимуть лише операції з купівлі-продажу.

У нотаріусів та ріелторів побільшає і паперової роботи, і витрат. Їх внесуть у єдиний реєстр і змусять пройти навчання на 72-годинних курсах, на яких розтлумачать ази правильного оформлення звітних документів. Нотаріуси від нового закону не в захваті, бо стверджують, що влада змушує їх розкривати професійні таємниці. Раніше вони не мали права розголошувати умови угоди з купівлі-продажу нерухомості і називати її суму. Тепер, якщо в нотаріуса з’являються сумніви щодо законності "оборудки”, він повинен повідомити про це уповноважений орган. Мовчання – золото, але не в цьому випадку. Якщо нотаріус змовчить – відповідатиме перед законом.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 611 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]