[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Липень » 8 » Прикарпаття затоплює навіть більше, ніж у 2008 році
16:27
Прикарпаття затоплює навіть більше, ніж у 2008 році
На Івано-Франківщині ситуація, спричинена сильними дощами, є дуже складною і в окремих районах перевершує повінь 2008 року, – заявив голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк.

За його словами, особливо складна ситуація у Верховинському районі, де через зсуви ґрунту деякі населені пункти залишилися без транспортного сполучення; у Тлумацькому, Богородчанському, Рожнятівському районах, у Снятинському розпочалася евакуація населення і худоби.

В місті Івано-Франківськ відкачують воду з підвалів центральної міської клінічної лікарні, затоплене тролейбусне депо. У місті Коломия можливе затоплення цехів металозаводу, м’ясокомбінату, паперової фабрики. У місті Калуш – загроза підтоплення старого цвинтаря, де поховані люди, що померли від тифу.

В області повністю знеструмлені 40 населених пунктів і частково – 11. За словами Михайла Вишиванюка, ситуація «під контролем», і робиться все можливе, щоб не допустити людських жертв.
 
Рятувальники працюють у цілодобовому посиленому режимі. В усіх районах діють оперативні штаби. Очікується приїзд на Прикарпаття міністра з надзвичайних ситуацій або його першого заступника.

За прогнозами синоптиків, очікується подальший підйом рівня води в річках Прикарпаття, зокрема, біля Галича очікується підйом рівня води до 6,5 метра, у селі Нижнів Тлумацького району – понад 8 метрів.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 557 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]