[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Лютий » 28 » Повені у нас не прогнозують
20:12
Повені у нас не прогнозують
Як повідомив на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка проходила у середу, 24 лютого, в залі засідань міськвиконкому, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Іван Дембич, великого підняття води і льодоходу в наших річках не передбачається.
 
Такий висновок зробили на обласному рівні, оскільки кри­тичної маси снігу й льоду немає ні в Долинському, ні в Рожнятів­ському районах, від яких в цьому випадку ми залежимо. Голова комісії, заступник міського го­лови Василь Петрів з цього при­воду також зауважив: загрози повені немає, хіба що буде різке потепління. Як правило, про­довжив він, у нас повені бувають не від танення снігу, а від дощів, що й спостерігалося в липні 2008 року. Ці прогнози зовсім не свід­чать про те, що місто не гот­у­є­ться до можливої повені.
 
Мі­сь­кий голова Ігор Насалик видав розпорядження від 17.02.2010 р. про організацію заходів щодо готовності органів управління, сил та засобів цивільного захи­сту до дій під час пропуску льо­доходу, можливих повеней та паводків у цьому році.
 
Як зау­ва­­жив на засіданні комісії Іван Дем­бич, в минулі роки місто доб­ре спрацювало, і нині в нас є техніка, є певна система спо­стереження й інформування, ут­ворений штаб з ліквідації над­звичайних ситуацій. З метою недопущення над­звичайної ситуації в місті під час пропуску льодоходу, мож­ливих повеней і паводків комісія зобов’язала директора КП «Во­до­теплосервіс» Ігоря Яковину до 1 березня розробити і здій­снити ряд організаційно-тех­нічних заходів, спрямованих на упередження і зменшення мож­ливих наслідків шкідливої дії вод на об’єктах водопостачання і водовідведення, а також вико­нати необхідні ремонтно-від­новлювальні роботи на гідро­спорудах, водозаборах, кана­лі­заційних мережах, що попа­да­ють у зону дії льодоходу, повені й дощових паводків.
 
На сьогоднішній день вже має бути створена необхідна кі­лькість аварійно-відновлю­ва­льних бригад для роботи на си­стемах життєзабезпечення в зонах можливого стихійного ли­ха. Управління житлово-кому­нального господарства (нача­льник Юрій Рекунов) вестиме постійний контроль за розвит­ком можливих меж затоплення територій, за гідрологічною об­становкою, рівнями води на річ­ках Лімниця, Сівка, Млинівка. Комунальники зобов’язані си­стематично очищувати системи водовідведення, особливо — до­щової каналізації.
 
До 1 березня буде проведено огляд мостів, які знаходяться у комунальній власності. Організовується пе­ревірка стану всіх водого­спо­дарських і гідротехнічних споруд на предмет готовності до ут­ри­мання рівня води. Крім підготовки до можливої повені на засіданні говорили про протипожежний стан зак­ла­дів освіти, культури і меди­цини. Оскільки чимало приписів пожежної служби у цих закладах не виконується (керівники мо­тивують це відсутністю коштів), то це питання до кінця не роз­глядали, а керівників попере­дили, що у випадку повторного невиконання рішень РВ ГУ МНС їх буде притягнуто до від­повідальності згідно з чинним законодавством.
 
Йшла мова на засіданні ко­місії й про порядок викори­стан­ня захисних споруд цивільного захисту (з 29 готові до вико­ри­стання тільки 8), а також про технічний стан приміщень май­стерень і актового залу ЗОШ №1 та прибудованої до них котельні на вул. Ковжуна. Щоб не допу­стити аварійної ситуації в си­стемі теплопостачання першої школи й коледжу культури і мистецтв через аварійний стан котельні, комісія вирішила після закінчення опалювального се­зону вивести її з експлуатації і включити в перелік об’єктів, що фінансуються з бюджету роз­витку на 2010 рік. Тут про­по­ну­ється встановити новий моду­льний вагончик, вартість якого 760-780 тис. грн. Управління ос­віти має провести детальне об­стеження приміщення ЗОШ №1 на утворення нових тріщин. Члени комісії прийняли до уваги інформацію начальника управління Івана Дембича про під­сумки роботи міської підси­стеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2009 рік і визначили завдання на поточ­ний рік.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір’я"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 706 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]