[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Лютий » 1 » Популярний український файлообмінник EX.UA закрили
15:04
Популярний український файлообмінник EX.UA закрили
Як повідомляється у блозі компанії imena.ua, вчора було призупинено обслуговування домену, а сьогодні доступ до сайту став неможливий. За даними іншого сайту, siteua.org, EX.UA було закрито правоохоронцями: нібито вчора вони прийшли у офіс компанії Воля-Кабель та зупинили роботу сервісу. Окрім того, останні кілька днів абоненти компанії Воля скаржилися на проблеми з доступом до інтернету – можливо, ці два факти якось пов’язані між собою.

Саме правоохоронцями були закриті попередники Ex.ua, файлообмінні сервіси Infostore та io.ua. Цікаво, що минулого року Ex.ua заявляв про плани запуску ліцензійного контенту на своєму сайті і заперечував звинувачення у піратстві.

Ресурс був одним з найпопулярніших в Україні, займаючи від 15% до 25% всього внутрішньоукраїнського трафіку.

16:17:


16:42: Наразі ми чекаємо коментар від правоохоронних органів УМВС м.Києва.

16:45: До керівництва EX.UA дозвонитися поки не вдається.

16:47: Ми проводимо на своїй Facebook-сторінці опитування – де українці відтепер будуть завантажувати фільми та музику? Проголосуйте!

16:55: Інформацію про закриття сервісу правоохоронцями підтвердив Українській Правді заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

"Міліція закрила ex.ua у рамках розслідування кримінальної справи за частиною 2 статті 176 Кримінальної справи (порушення авторських і суміжних прав)”, – повідомив Бурлаков.

За його словами, розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.”, "Microsoft Corporation”, "Graphisoft Inc.” та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua”).

"Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, сто серверів, контента на них більш ніж на 600 терабайт”, – сказав Бурлаков.

"Проводяться слідчі дії, допитуються свідки і підозрювані. Зараз уже 16 людей. Після проведення цих слідчих дій буде встановлено статус цих людей”, – додав він. Максимальний термін покарання по цій статті – 5 років ув’язнення.

17:07: Фото прес-служби МВС з офісу Ex.ua:



18:05: Сайт МВС упав і тепер недоступний час від часу.

18:18: Графік українського інтернет-трафіку за сьогодні:


20:21: Керівник Ex.ua Юрій Пісковой не підтвердив інформацію про вилучення серверів сайту.

01:28: На ранок запланована акція протесту під будівлею МВС, яку організовує Інтернет-партія України. Окрім того, сайт Президента Віктора Януковича став жертвою організованих атак користувачів.

9:42: Юрій Пісковой заявив, що інформація сайту збереглася, проте міліція буде розшукувати людей, які активно піратили на файлообміннику.

12:32: Проблеми із завантаженням файлів на ще одному сайті – Upload.com.ua. МВС так і не відновило свій офіційний сайт і перейшло на Facebook.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 788 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]