[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 8 » Попри кризу Україна лишається привабливою країною для інвесторів
00:00
Попри кризу Україна лишається привабливою країною для інвесторів
Свідченням цього є нещодавня презентація Національною федерацією мотоспорту України та клубу ”Степрейсінг Тім” будівництва найсучаснішої на пострадянському просторі траси для Моtо GР. Тим паче, що проект автомототреку, який відповідає світовим стандартам, буде реалізовано на території Криму. Ця траса повинна бути готовою в 2011 році. Адже, організатори планують провести на ній один з етапів мотоаналог ”Формула – 1” – Моtо GР.

Варто відзначити, що український етап має офіційну назву – Сrimea Crand Prix. Важливим чинником успіху цього проекту є те, що проектувальником траси став кращий в цій галузі фахівець – німець Герман Тільке. Безперечно, престижним для України є те, що будуть змагатися такі „зірки” мотоспорту, як Валентино Россі, Кейсі Стоунер, Дані Педересен та інші. Але вкрай важливим є, що спортсмен Володимир Іванов (до речі про це повідомлено на презентації) виступатиме у команді за ліцензією Національної федерації мотоциклетного спорту України.

Таким чином, ми, як держава, зробимо значний поступ до визнання у світі спорту загалом та мотоспорту зокрема. Бо в цьому півріччі планується відкриття картингової траси з боксами, після чого розпочнуть асфальтувати основний трек і будувати допоміжні об’єкти – бокси, тюнінг-центр, трибуни на 45 тисяч місць разом з готелем, рестораном, медіа-центром, парковою тощо.

Це будівництво в Криму є також важливою складовою налагодження взаємовигідних українсько-російських відносин. Оскільки, саме російський бізнесмен Анатолій Кучмін виступає інвестором, який бачить в Україні надійного партнера.

Отже, привабливість Моtо GР для України очевидна. Адже ми матимемо можливість вести трансляцію цього захоплюючого змагання з Криму у понад 200 країнах світу. Відтак, про Україну та її можливості дізнаються з прямого ефіру понад 10 мільйонів глядачів на всіх континентах світу. Бо нарешті Україна, маючи трасу Moto GP такого рівня, конкуруватиме з Le Mans, Donigton, Mugello, Laguna Seca, Valencia та інші. Це суттєво сприятиме розвитку мотоспорту в Україні загалом і, зокрема, розвитку інфраструктури АР Крим.

Нам залишається чекати захоплюючого видовища Moto GP, де виступатиме український гонщик Володимир Іванов, який сьогодні виступає за відому команду Team Cresini. Сподіваємося, що він після успішного дебюту в Катарі буде серед лідерів в змаганнях найвищого рівня в Україні.
 
Національна федерація мотоспорту України
Категорія: Економіка | Переглядів: 576 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]