[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Липень » 10 » Податок на нерухомість громадянами буде сплачуватися в наступному році
11:36
Податок на нерухомість громадянами буде сплачуватися в наступному році

Прийнятий нещодавно Верховною Радою України проект закону «Про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості» передбачає, що цього року українцям не потрібно буде сплачувати податок на нерухомість.

В тексті документа зазначено, що у 2013 році органи державної податкової служби не нараховують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичним особам – платникам податків. Податок буде сплачуватися у 2014 році по обєктах нерухості, облікованих  в цьому році.

До 1 грудня 2013 органи Міндоходів повинні сформувати реєстр платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки і взяти їх на облік.

Для цього працівники органів міндоходів надсилатимуть  власникам житлової нерухомості повідомлення за місцем проживання (реєстрації) про звірку кількості об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у їх власності, і розмірів житлової площі таких об’єктів.

У свою чергу, власники житлової нерухомості, у разі незгоди з інформацією податкових органів, зможуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості. Відповідно до законопроекту, таку можна здійснювати до 31 грудня 2013 року (включно).

В Калуській ОДПІ документи можна подати в Центрі обслуговування платників податків, в операційне вікно №4. 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 486 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]