[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Березень » 23 » Податківці приймають декларації від громадян в паперовому та електронному вигляді
17:46
Податківці приймають декларації від громадян в паперовому та електронному вигляді

Триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у минулому році. В цьому році податківці  приймають декларації про доходи і майновий стан від громадян  не тільки у паперовому варіанті, а й у електронній формі.

Якщо платник податків подає декларацію безпосередньо до податкової інспекції, то останній день подання декларації встановлено не пізніше 30 квітня 2013 року.  Якщо платник податків бажає прозвітуватися поштою, то поштове відправлення йому необхідно надіслати  не пізніше 20 квітня 2013 року. Якщо платник податку  вирішив подати декларацію в електронному вигляді, зробити це йому необхідно не пізніше закінчення останньої години  30 квітня 2013 року.

Порядок заповнення та подання  декларації про майновий стан і доходи визначено статтею 179 Податкового кодексу  України. Форма декларації з додатками та детальна інструкція щодо її заповнення розміщені у спеціальному банері на офіційному веб-порталі ДПС України  за адресою http://sts.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2013.

Для зручності обслуговування громадян і підприємців ДПС України у 2013 році запроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для користування цією послугою платнику необхідно мати тільки електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які можна отримати  безкоштовно.

Для отримання безкоштовного електронного ключа цифрового підпису потрібно звернутися до відокремленого пункту акредитованого Центру сертифікації ключів при Калуській ОДПІ.  Для цього достатньо надати заяву встановленої форми та копію паспорта, засвідченого власним підписом, а також копію облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного номера ДРФО). Пункт знаходиться в на першому поверсі Калуської ОДПІ в кабінеті №117 та працює щоденно з 9.00 до 18.00 години. 

Категорія: Економіка | Переглядів: 481 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]