[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Перша після виборів колегія РДА
11:27
Перша після виборів колегія РДА
У середу, 24 листопада 2010 року, у залі засідань відбулося перше після виборів засідання колегії Калуської райдержадміністрації, де були присутні новообрані сільські і селищний голови, керівники установ, підприємств та організацій району, представники ЗМІ.

На початку засідання голова РДА познайомив усіх присутніх із новообраними сільськими та селищним головами, більша частина з яких виявилися «старими», а нових облич, як з’ясувалося, не вельми багато.

На колегію було винесено два основні питання: про здійснення соціальної роботи Калуського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (РЦ СССДМ) у 2009-2010 роках та про схвалення Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства ра­йону на 2010-2014 роки.
 
Директор центру соціальних служб Роман Рига зазначив, що соціальна робота Калуського РЦ СССДМ здійснювалась в рамках загальнодержавної Стратегії розвитку системи соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді на 2009-2014 роки. При Калуському центрі функціонують такі спеціалізовані формування, як служба соціальної підтримки сімей; служба соціальної допомоги молоді, яка повернулась з місць позбавлення волі або умовно засуджена; консультативний пункт у пологовому стаціонарі; школа волонтерів; мобільний консультативний пункт; служба соціально-профілактичної роботи.

Калуським РЦ СССДМ впродовж 2009-2010 року проводилися різноманітні заходи та акції, такі як: здійснення соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними можливостями (Традиційним став районний фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе» (у 2009 р. – 29 учасників, у 2010 р. – 34 учасники. 4 представники району взяли участь в обласному фестивалі «Повір у себе, і у тебе повірять інші»; пошук, відбір, навчання та забезпечення соціального супроводу прийомних сімей (станом на 01.11.2010 р. в Калуському районі створено та функціонує 3 прийомні сім’ї, в яких виховується 3 дитини); соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах; соціально-профілактична робота щодо попередження негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, формування навичок здорового способу життя; робота в пришкільних, наметових та стаціонарних оздоровлювальних таборах; сприяння волонтерській діяльності у сфері надання соціальних послуг (При РЦ СССДМ діє СФ «Школа волонтерів», де з числа учнівської та студентської молоді у 2009 р. було підготовлено 12, а у 2010 р. – 16 волонтерів. 2 волонтери пройшли навчання в обласному навчально-таборовому зборі «Волонтери Прикарпаття в дії»).

Щодо другого питання «Про схвалення Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства району на 2010-2014 роки» доповів начальник відділу житлово-комунального господарства РДА Микола Михайлюк. За його словами, загальна сума фінансування з різних бюджетів впродовж 4 років становитиме близько 23 млн. гривень. Ці кошти виділятимуться на вирішення життєво важливих питань: будівництво артсвердловин, водопроводів, реконструкція котелень, реформування житлово-комунального господарства, створення ОСББ, встановлення вуличного освітлення тощо.

Показовим стало те, що після засідання колегії нараду з начальником фінансового управління райдержадміністрації Людмилою Федун, селищним і сільськими головами та бухгалтерами селищної і сільських рад провів заступник голови РДА Василь Турчин, якого нещодавно сесія Калуської міської ради затвердила заступником мера міста Ігоря Насалика. Виявилося, що до роботи у міській раді пан Турчин ще не приступив, хоча справно відвідує сесії міської ради й наради у міського голови. Як вдається йому поєднувати обидві посади – поки невідомо, проте склалося враження, що з РДА він іти не поспішає. Напевно робота у міській раді більш відповідальна і менш перспективна в плані фінансового забезпечення власних амбіцій цього керівника.

В місті подейкують, що ВасильТурчин висловив незадоволення новою посадою в зв’язку з тим, що фінансові потоки тут давно «розподілені», а працювати на «голу» зарплату йому незвично, а також, що він має амбіції на посаду голови райдержадміністрації, про що веде переговори з керівництвом області. Тому, мабуть, Василь Васильович вирішив не поспішати приступати до роботи у місті, а дочекатися «розкладів» у області, адже тільки після цього можна буде говорити про зміну керівництва районом. Хоча, не вельми порядно, будучи заступником голови Калуської РДА, «підсиджувати» в кріслі свого шефа, та в даному випадку говорити про порядність складно. Можна лише побажати В.Качмарю в майбутньому (якщо воно у нього як у голови РДА є) більш ретельно підходити до питань кадрових призначень.
 
Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 583 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]