[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2014 » Лютий » 14 » П’ятьом калуським підприємствам відшкодовано більше 13 мільйонів гривень «автоматом»
11:45
П’ятьом калуським підприємствам відшкодовано більше 13 мільйонів гривень «автоматом»

Уже цьому році п’ять калуських підприємств скористалися механізмом відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі. Їм повернуто 13.3 мільйона гривень. У минулому році в режимі автоматичного відшкодування платникам повернуто всього 62,4 мільйона гривень. Про це   повідомила представників засобів масової інформації заступник начальника Калуської ОДПІ  Любов Жаровська. 

Вона, зокрема, зазначила:  – приємно, що сумлінні калуські платники податків все активніше втілюють у життя можливість отримання бюджетного відшкодування ПДВ «автоматом». У виграші залишаються всі учасники трикутнику «бізнес-люди-держава». Адже підприємства без зайвих формальностей поповнюють власні оборотні кошти, наймані працівники отримують «білу» зарплату і соціальні стандарти життя, а бюджет – більші доходи.

Стратегія Міндоходів щодо розвитку податкового та митного сервісу для платників податків, покращення умов для ведення бізнесу передбачає мінімізацію втручання контролюючого органу у підприємницьку діяльність. Керівництво інспекції ставить за мету значне скорочення кількості перевірок та уникнення навіть непрямого тиску на сумлінних бізнесменів.

Посадовець повідомила про ряд позитивних моментів, що очікують бізнес у цьому році. Для платників податку, які мають позитивну податкову історію, термін проведення перевірки декларації буде скорочено до п'яти календарних днів. Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом останніх трьох років забезпечували своєчасне подання звітності, застосовували прозорий механізм ведення бухгалтерського обліку і не мали ознак мінімізації податкових зобов’язань, а середня зарплата у два з половиною рази перевищує мінімальну.

Категорія: Політика | Переглядів: 464 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]