[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 15 » Науково-дослідний інститут українознавства «фактично знищують»
16:43
Науково-дослідний інститут українознавства «фактично знищують»
У Національному науково-дослідному інституті українознавства (ННДІУ) вважають реорганізацію установи її «фактичним знищенням». Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті установи, повідомляє «Українська правда». 

«На виконання рішення Вченої ради ННДІУ №1 від 11.01.11 року директор ННДІУ Петро Кононенко звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням втрутитись у процес так званої реорганізації і не допустити в рік 20-річчя незалежності України фактичного знищення Національного науково-дослідного інституту українознавства як однієї з провідних наукових установ», – сказано в повідомленні.

В ННДІУ нагадують, що ініціатива реорганізації установи у Національний науково-дослідний інститут українознавства та світової історії належить Міністерству освіти і науки, молоді та спорту.

«Це рішення прийняте не тільки без урахування позиції, а навіть без відома колективу ННДІУ та з порушенням процедури погодження. До цього часу Інститут не отримав жодних офіційних документів з Міністерства освіти і науки, молоді та спорту», – зазначають в інституті.

Вчена рада установи обговорила ситуацію щодо реорганізації ННДІУ: «Можна стверджувати про наміри зміни напрямку діяльності науково-дослідної установи. Фактично йдеться про спробу згортання під виглядом реорганізації діяльності Національного науково-дослідного інституту українознавства та утворення замість нього нової наукової установи з домінуванням історичного профілю».

Тим часом Президент Віктор Янукович підписав указ, яким дозволив реорганізацію ННДІУ шляхом перетворення його на Національний науково-дослідний інститут українознавства та світової історії.

Досі в Україні не було Інституту світової історії.

Джерело інформації - газета "Українська правда"
Категорія: Культура | Переглядів: 739 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]